ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέντε κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα για μίνι εξορμήσεις το Σεπτέμβριο

Έχουν όλα όσα θέλετε για να δώσετε παράταση στο καλοκαίρι

Πέντε κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα για μίνι εξορμήσεις το Σεπτέμβριο

Μπορεί οι περισσότεροι να επιστρέψαμε στο γραφείο, ωστόσο ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για να κάνουμε μια μίνι εξόρμηση και μερικές βουτιές όσο ο καιρός είναι καλός.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε προορισμούς, νησιωτικούς και στεριανούς, που απέχουν το πολύ δύο ώρες από την Αθήνα και έχουν όλα όσα θέλετε για να δώσετε παράταση στο καλοκαίρι: παραλίες για βουτιές σε πεντακάθαρα νερά, καλό φαγητό και όμορφα τοπία για εξερεύνηση.

Αγκίστρι

Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, το Αγκίστρι είναι ένα καταπράσινο νησάκι που έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Ο λόγος; Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πολύ πράσινο και ηρεμία. Το μικρότερο νησί του Σαρωνικού είναι ο ιδανικός προορισμός «της διπλανής πόρτας» για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν την ηρεμία και την απλότητα της φύσης.

Στη Σκάλα θα βρείτε οργανωμένη αμμουδερή παραλία και αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Στο Μεγαλοχώρι, τον μεγαλύτερο οικισμό στο Αγκίστρι, θα περπατήσετε σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα χαζέψετε παραδοσιακά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και θα δείτε τον μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού. Η περίφημη Χαλικιάδα με τα επιβλητικά βράχια, η βοτσαλωτή Δραγωνέρα στη δυτική πλευρά του νησιού και η εξωτική Απόνησος, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα, σας περιμένουν για απολαυστικά μακροβούτια.

Τζια

Η Τζια ή αλλιώς Κέα απέχει μόλις μία ώρα με το καράβι από το Λαύριο και είναι το πιο κοντινό κατοικήσιμο κυκλαδονήσι στην Αττική. Η Ιουλίδα, η πρωτεύουσα του νησιού, είναι χτισμένη πάνω σε δύο λόφους με θαυμάσια θέα στο Αιγαίο. Ετοιμαστείτε για βόλτες σε μία από τις πιο γοητευτικές Χώρες των Κυκλάδων. Για μπάνιο, σημειώστε τις παραλίες Γιαλισκάρι (κοντά στο λιμάνι, με χρυσή αμμουδιά), το Σπαθί, τις Ποίσσες, τα Ξύλα, τον Οτζιά στα βόρεια και τον κοσμοπολίτικο Κούνδουρο.

Για φαγητό και ποτό, αξίζει να πάτε μέχρι το Βουρκάρι, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους ιστιοπλόους και για τους καλοφαγάδες. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, η Τζια είναι το ιδανικό νησί για εσάς. Η περιήγηση στα μονοπάτια του νησιού είναι μαγευτική, καθώς διασχίζοντάς τα περνάς μέσα από δάση με βελανιδιές και συναντάς παραδοσιακές πετρόκτιστες πηγές και γραφικά ξωκλήσια, καταλήγοντας σε μικρούς όρμους και σε υπέροχες παραλίες.

Λουτράκι

Αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του, το Λουτράκι σίγουρα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για αποδράσεις εξπρές, αφού απέχει μόλις 80 χλμ. από την Αθήνα. Η τεράστια παραλία της πόλης είναι η προφανής επιλογή, με όλα τα κομφόρ της οργανωμένης πλαζ, όμως υπάρχουν πολλές ακόμη παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Στο δρόμο από το Λουτράκι προς την Περαχώρα, σε ένα ιδιαίτερα ανηφορικό σημείο, η πινακίδα Φλάμπουρο υποδεικνύει το δρόμο για μια ειδυλλιακή παραλία. Μια ωραία, εναλλακτική επιλογή για βουτιές είναι και η μικρή παραλία που βρίσκεται μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου στο τέρμα της χερσονήσου της Περαχώρας. Εδώ, κοντά στο Φάρο του Ηραίου, στο Ακρωτηρίο Μελαγκάβι, σώζονται τα ερείπια αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα, τα οποία φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

Πανέμορφη και εξωτική είναι η Μυλοκοπή (πρόσβαση από χωματόδρομο), μια αμμώδης παραλία με ψιλό χαλικάκι, που θα σας δώσει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Βρίσκεται μέσα σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια.

Για τους πιο περιπετειώδεις, υπάρχουν επίσης η κρυφή παραλία της Στέρνας, ένας μαγευτικός κόλπος για ήσυχες βουτιές, η απομονωμένη και άγριας ομορφιάς Σκαλωσιά και η Σπηλιά της Φώκιας (πρόσβαση με σκάφος ή από ένα δύσβατο μονοπάτι).

Ναύπλιο

Όσες φορές και να έχει πάει κανείς στο Ναύπλιο, ποτέ δεν είναι αρκετές. Η ομορφιά του δεν συνηθίζεται. Εάν για τις διακοπές σας προτιμάτε τις μικρές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς, το Ναύπλιο είναι μια θαυμάσια επιλογή ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο αυτή την εποχή.

Η παραλία Αρβανιτιά βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο Ναύπλιο, ακριβώς στους πρόποδες του Παλαμηδίου και αυτός είναι ο λόγος που την καθιστά πολύ δημοφιλή. Θα φτάσετε εκεί ανεβαίνοντας το δρόμο για την Ακροναυπλία.

Τέσσερα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ναυπλίου, πίσω από τον βράχο του Παλαμηδίου, θα βρείτε την υπέροχη παραλία του Καραθώνα. Αυτή η μεγάλη παραλία αποτελείται από ψιλό βότσαλο και αμμουδιά, ενώ φοινικόδεντρα, αρμυρίκια και ευκάλυπτοι συμπληρώνουν το σκηνικό.

Επίσης, σε κοντινή απόσταση από το Ναύπλιο, σας περιμένει το Τολό με την κοσμοπολίτικη παραλία του (Ψιλή Άμμος), καθώς και η παραλία Άγιος Νικόλαος (ή Κονδύλι), που θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αργολίδας.

Κάρυστος

Ιδανική επιλογή για σύντομες αποδράσεις από την Αθήνα, η Κάρυστος είναι μια γοητευτική παραθαλάσσια κωμόπολη στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, που προσφέρει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Εδώ μπορείτε να φτάσετε από Ραφήνα μέσω Μαρμαρίου με το φέρι.

Σε μία ώρα βρίσκεστε στο Μαρμάρι και από εκεί η Κάρυστος απέχει 10 λεπτά με αυτοκίνητο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε οδικώς από Χαλκίδα σε περίπου δύο ώρες. Μνημεία που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της περιοχής, μια υπέροχη φύση που προσφέρεται για συναρπαστικές δραστηριότητες και μια πλούσια ακτογραμμή δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες διακοπές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πολλές και υπέροχες παραλίες της περιοχής (Κάβος, Ποτάμι, Γιαννίτσι, Αγία Παρασκευή κ.ά.) καλύπτουν κάθε γούστο. Αξίζει ακόμα να επισκεφτείτε το επιβλητικό Castello Rosso, το πιο σημαντικό αρχαίο μνημείο της Εύβοιας, σε απόσταση 4 χλμ. από την Κάρυστο. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα βρουν τον παράδεισο τους στο κατάφυτο όρος Όχη και στο περίφημο φαράγγι του Δημοσάρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.