ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σαμαρίνα: Το χωριό της Ελλάδας που θεωρείται το ψηλότερο των Βαλκανίων

Επιβλητικά βουνά και τοπία που κόβουν την ανάσα

Σαμαρίνα: Το χωριό της Ελλάδας που θεωρείται το ψηλότερο των Βαλκανίων

Το χωριό Σαμαρίνα είναι ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο με απίστευτη φυσική ομορφιά.

Γραφικό και επιβλητικό, απλώνεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του όρους Σμόλικας και το αγαπούν οι περισσότεροι Λαρισαίοι (και όχι μόνο) και έχουν περάσει πολλά καλοκαίρια εκεί, αλλά και άλλες εποχές όπως Χριστούγεννα και Πάσχα, είναι το ψηλότερο των Βαλκανίων και δεν είναι άλλο από τη Σαμαρίνα.

Η Σαμαρίνα είναι ένα γοητευτικό χωριό στα Γρεβενά που προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο. Απέχει 187 χιλιόμετρα και περίπου 3 ώρες από την πόλη της Λάρισας. Προσφέρει φυσική ομορφιά, ηρεμία και νόστιμο φαγητό. Φημίζεται για την παραδοσιακή του κουζίνα, ιδιαίτερα για τα κρεατικά του. Ένα ιδανικό μέρος για να βρεθείτε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα καθώς θα απολαύσετε καλό κρέας κάτω από τα δέντρα, σε ένα δροσερό περιβάλλον.

Η Σαμαρίνα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.450 μέτρων και είναι το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Είναι ένα αυθεντικό βλαχοχώρι που διατηρεί τις παραδόσεις του και σας δείχνει μια διαφορετική πλευρά της Ελλάδας.Το χειμώνα μεταμορφώνεται σε ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του χιονιού αφού το υψόμετρο το ντύνει στα λευκά από νωρίς. Το ψηλότερο βλαχοχώρι ή Κυρά του Σμόλικα και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά.

Στους ιστορικούς χάρτες αναφέρεται ως Santa Maria de Praitoria και λέγεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν από τη Θεσσαλία. Σε μια επίσκεψη εκεί, σίγουρα θα ακούσετε τους ντόπιους να σας λένε ιστορίες και θρύλους και θα περάσετε ώρες δίπλα στο τζάκι πίνοντας ντόπιο κρασί και τσίπουρο με παραδοσιακά μεζεδάκια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το χωριό όχι μόνο είναι το ψηλότερο των Βαλκανίων, αλλά στο κέντρο του οικισμού δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας, που είναι η μεγαλύτερη βασιλική της Πίνδου και χτίστηκε το 1818. Αξίζει να το βάλετε στο πρόγραμμά σας για μια επίσκεψη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.