ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τέσσερα χωριά της Βόρειας Ελλάδας που αποτελούν ιδανικοί προορισμοί για φθινοπωρινές εκδρομές

Πετυχαίνουν απόλυτα το fall vibe που χρειάζεσαι

Τέσσερα χωριά της Βόρειας Ελλάδας που αποτελούν ιδανικοί προορισμοί για φθινοπωρινές εκδρομές

Αν βρίσκεσαι στη Βόρεια Ελλάδα ή σκέφτεσαι να κατευθυνθείς προς αυτή, τότε θα βρεις σίγουρα αρκετά μέρη να επισκεφτείς.

Υπάρχουν, όμως, αρκετά μέρη που θα σε βάλουν σε απόλυτα φθινοπωρινή διάθεση και δεν είναι άλλα από ορισμένα χωριά που λόγω των όμορφων μονοπατιών μέσα σε δάση, των φύλλων που πέφτουν από πλατάνια και άλλα φυλλοβόλα δέντρα και η πέτρα που κυριαρχεί ως στοιχείο, που κάνουν το σκηνικό άκρως …φθινοπωρινό και υπέροχο.

Παρακάτω σου προτείνουμε 4 χωριά της Βόρειας Ελλάδας που πετυχαίνουν απόλυτα το fall vibe που χρειάζεσαι.

Παλαιός Παντελεήμονας

Στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, στους πρόποδες του βουνού των θεών, του Ολύμπου, υπάρχει ένα παραμυθένιο χωριό: ο Παλαιός Παντελεήμονας. Χαρακτηρίζεται ως “μπαλκόνι του Ολύμπου” μιας και η θέα που προσφέρει σου κόβει την ανάσα. Υπέροχα είναι όμως και τα δρομάκια του χωριού, τα καθόλα πέτρινα σπιτάκια και βέβαια, οι ξεχωριστοί ξενώνες που παρέχουν διαμονή και χρήσιμες συμβουλές για το πως θα πρέπει να κινηθείς για να έχεις την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψή σου. Στο χωριό θα βρεις αρκετές επιλογές σε ταβέρνες/εστιατόρια και καφενές που προσφέρουν αχνιστό καφέ και γλυκίσματα.

Παλαιοχώρι Παγγαίου

Το Παλαιοχώρι στην περιοχή της Καβάλας, είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφτείς τέλη Οκτωβρίου. Ο λόγος; Η ξακουστή γιορτή του κάστανου. Κάθε χρόνο, διοργανώνεται στο χωριό γιορτή με ψήσιμο κάστανων που ευωδιάζουν όλη την πλάση και συνήθως πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, ενώ την επίσκεψή σου τη συνοδεύει ιδανικά ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο τοπικής προέλευσης. Η γιορτή αυτή ομορφαίνει το ήδη υπέροχο χωριό που σκαρφαλώνει στο όρος Παγγαίο, το οποίο είναι ξακουστό για τον έντονα μυστηριακό χαρακτήρα του.

Γουμένισσα Κιλκίς

Στους πρόποδες του όρους Πάικου, βρίσκεται το όμορφο χωριό Γουμένισσα. Η απόλυτα φθινοπωρινές χρυσο-καφέ αποχρώσεις που προσφέρει μια βόλτα στο χωριό θα το κάνουν να μπει στην καρδιά σας με την πρώτη. Τα παραδοσιακά σπίτια του χωριού και τα κρασιά της περιοχής είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφτείς. Εκεί κοντά βρίσκονται και οι περίφημοι καταρράκτες της γαλάζιας λίμνης Σκρα, που αξίζει όσο τίποτα να θαυμάσεις.

Άνω Πορόια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Άνω Πορόια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά της λίμνης Κερκίνης, ενώ βρίσκονται στα 400 μ. υψόμετρο του βουνού Μπέλες. Τα σπίτια του χωριού έχουν κλασική μακεδονική αρχιτεκτονική και τα πλατάνια που υπάρχουν στο φυσικό τοπίο της περιοχής σε κερδίζουν αμέσως, μαζί με την καθαρή ατμόσφαιρα. Αξίζει μια επίσκεψη και στο ξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου για μοναδική θέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.