To Conde Nast Traveller αποκαλύπτει τις 22 πιο «υποτιμημένες» πόλεις-διαμάντια της Ευρώπης – Ανάμεσά τους μια ελληνική

Δείτε ολόκληρη τη λίστα

To Conde Nast Traveller αποκαλύπτει τις 22 πιο «υποτιμημένες» πόλεις-διαμάντια της Ευρώπης – Ανάμεσά τους μια ελληνική

Όταν πρόκειται για ταξίδι στην Ευρώπη δημοφιλείς πόλεις όπως το Παρίσι και η Ρώμη τείνουν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας από τους ταξιδιώτες.

Όμως η Ευρώπη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Conde Nast Traveller, είναι γεμάτη με εκπληκτικούς προορισμούς λιγότερο δημοφιλείς, που ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες. Μάλιστα στη λίστα με τις 22 πόλεις φιγουράρει και μία ελληνική.

Ο λόγος για τη Θεσσαλονίκη όπου μπορεί κανείς να γευτεί απίθανες γεύσεις στο φαγητό, να απολαύσει διασκέδαση μέχρι πρωίας και να θαυμάσει πολλά ιστορικά μνημεία.

Γράφει το Conde Nast Traveller για τη Θεσσαλονίκη: «Μπορεί η Θεσσαλονίκη να χάνει από την Αθήνα όσον αφορά τους τουρίστες, αλλά αξίζει να επισκεφτείτε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Ελάτε για την παγκόσμιας κλάσης γαστρονομική σκηνή -η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως η πρώτη «πόλη της γαστρονομίας» στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2021- και μείνετε για τη διασκέδαση και τη δημιουργική ατμόσφαιρα (που οφείλεται εν μέρει στον μεγάλο αριθμό φοιτητών).

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει αξιοθέατα όπως η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, τη Ροτόντα που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και τα οθωμανικά χαμάμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για την πόλη -και, πράγματι, δεν το γνώριζα ούτε εγώ μέχρι που το έζησα – είναι η πλούσια πολυπολιτισμική κληρονομιά της. Στις αρχές του 20ού αιώνα, για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη είχε τον μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό στην Ευρώπη, και η κληρονομιά αυτής της εβραϊκής κοινότητας (ιδίως όσον αφορά την αρχιτεκτονική) βρίσκεται παντού, αν ξέρει κανείς πού να κοιτάξει. Όλα αυτά διατηρώντας μια σαφώς χαλαρή διάθεση – οι κάτοικοι της Αθήνας χρησιμοποιούν συχνά αστειευόμενοι τον όρο «χαλαρά» σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη, υποδηλώνοντας την χαλαρή ατμόσφαιρα της πόλης και τον πιο αργό ρυθμό ζωής», σημειώνει στο άρθρο της η δημοσιογράφος χάνοντας χιούμορ για το παγκόσμιού φήμης «χαλαρό» στιλ της Θεσσαλονίκης.

Conde Nast Traveller: Ολόκληρη η λίστα με τις 22 πόλεις πιο υποτιμημένες πόλεις της Ευρώπης για ταξίδι

  1. Τρόντχαϊμ, Νορβηγία
  2. Τίρανα, Αλβανία
  3. Ζαμόρα, Ισπανία
  4. Τρόγκιρ, Κροατία
  5. Ναρμπόν, Γαλλία
  6. Πέτγουορθ, Αγγλία
  7. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
  8. Οχρίδα, Βόρεια Μακεδονία
  9. Κορκ, Ιρλανδία
  10. Γκντανσκ, Πολωνία
  11. Skanör και Falsterbo, Σουηδία
  12. Τεργέστη, Ιταλία
  13. Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
  14. Ίνσμπρουκ, Αυστρία
  15. Βίλνιους, Λιθουανία
  16. Ρίγα, Λετονία
  17. Τιφλίδα, Γεωργία
  18. Vila Real de Santo António, Πορτογαλία
  19. Βέρνη, Ελβετία
  20. Οπάτια, Κροατία
  21. Λιλ, Γαλλία
  22. Άπινγκενταμ, Ολλανδία
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.