Τρεις «κρυμμένες» παραλίες στην Εύβοια για μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις

Η Εύβοια είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές με το αυτοκίνητο

Τρεις «κρυμμένες» παραλίες στην Εύβοια για μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις

Η Εύβοια αποτελεί έναν από τους πιο κοντινούς και όμορφους προορισμούς για μια εκδρομή σε κάθε ευκαιρία. Έχει παραλίες αμέτρητες πέρα από κάθε φαντασία και ειδυλλιακά τοπία που δεν βάζει ο νους! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Εύβοια είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές με το αυτοκίνητο αλλά και για εκδρομές Σαββατοκύριακου.

Προσφέροντας κυριολεκτικά τα πάντα στον επισκέπτη είτε αναζητάει παραλίες με κρυστάλλινα νερά ή εναλλακτικές δραστηριότητες μέσα στη φύση… είναι λογικό να έχει αποκτήσει πλήθος θαυμαστών!

Και το υπέροχο είναι ότι κάθε μέρα ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύπτει και μια καινούρια παραλία! Εδώ ωστόσο θα πάμε σε 3 άγνωστες στους περισσότερους και «κρυμμένες» παραλίες της Εύβοιας, όμως πανέμορφες για να πάρετε ιδέες για μια διαφορετική εκδρομή κάποιο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο! Ας τις δούμε

Λιανή Άμμος

Η Λιανή Άμμος είναι μια άγνωστη παραλία στη Βόρεια Εύβοια μακριά από την πολυκοσμία που μοιάζει με φυσική «πισίνα»! Η παραλία βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Εύβοιας από την πλευρά του Αιγαίου και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες παραλίες της βόρειας πλευράς! «Μοναχική», προσφέρει ηρεμία μακριά από την πολυκοσμία του καλοκαιριού για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ήσυχο μπάνιο σε μια παραμυθένια παραλία με ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά.

Aνήκει γεωγραφικά στο χωριό Αγριοβότανο και αποτελεί μια από τις 4 παραλίες που ανήκουν στο ίδιο χωριό. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, είναι κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά και έχει πρόσβαση από το δρόμο αλλά και από τη θάλασσα. Είναι ιδανικός προορισμός για ένα Σαββατοκύριακο καθώς απέχει από την Αθήνα περίπου 3 ώρες.

Δείτε την παραλία μέσα από το εντυπωσιακό βίντεο:

Αρχάμπολη

Ένας «κρυφός» θησαυρός με ιστορική και πολιτιστική σημασία είναι η Αρχάμποληπεριοχή που βρίσκεται 50 χλμ βορειοανατολικά της Καρύστου, μεταξύ των οικισμών Ευαγγελισμός και Θύμι, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος στον οποίο σώζονται τα ερείπια ενός οργανωμένου οικιστικού συνόλου. Στην τοποθεσία αυτή υπάρχει μια μικρή αλλά υπέροχη και πλούσια ακτή, η ομώνυμη παραλία Αρχάμπολη.

Βγαλμένη μέσα από ένα νησιώτικο τοπίο, διαθέτει γαλάζια και καθαρά νερά και λευκή απαλή άμμο. Πρόκειται για μια σχετικά άγνωστη παραλία για τους περισσότερους καθώς δεν διαθέτει σκιά αλλά είναι κατάλουστη από το φως του ήλιου και περιτριγυρίζεται από επιβλητικούς βράχους. Η παραλία Αρχάμπολη βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της ανατολικής ακτογραμμής της Καρυστίας, στην Εύβοια.

Η παραλία της Αρχάμπολης μοιάζει πραγματικά με έναν επίγειο παράδεισο καθώς μοναδικά τοπία άγριας ομορφιάς περιβάλλουν την ακτή, κάνοντας τις βουτιές σας περισσότερο γοητευτικές. Εκεί, επίσης καταλήγει το φαράγγι και η χαράδρα που διαρρέεται από χείμαρρο, ο οποίος ξεκινά από την Όχη και καταλήγει σε έναν γραφικό όρμο.

Ιστορία

Η χαράδρα της Αρχάμπολης, όπου είναι ορατά αρχαία ευρήματα που πιθανόν αποτελούσαν ίσως μια οργανωμένη πόλη ή απλώς ένα οικισμό μεταλλωρύχων και ο οποίος χρονολογείται απ΄τον 8ο έως 1ο αιώνα π.Χ, εγκαταλείφθηκε για άγνωστη αιτία κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο. Επίσης η περιοχή λεηλατήθηκε από τον Μιθριδάτη το 80 π.Χ.

Στην αρχαιότητα αποτελούσε ένα από τα μεταλλεία του Καφηρέα και ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς στην περιοχή, η εξαφάνισή της οφείλεται, εκτός από το πέρασμα του χρόνου, σε διάφορα φυσικά αίτια.

Σήμερα αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή,είναι από της περιοχές του Καφηρέα που επισκέπτονται αρκετοί (για τα δεδομένα της περιοχής)-συχνά για ψάρεμα – και οφείλεται κυρίως στην όμορφη αλλά και πλούσια αμμουδιά που διαθέτει, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί ένα ιδιαίτερο τοπίο.

Στην περιοχή υπάρχει μια μικρή Εκκλησία Άγιος Γεώργιος και γιόρταζε κατά παράδοση την πρώτη Κυριακή του Μάη.

Γνωρίστε την παραλία Αρχάμπολη της Εύβοιας μέσα από το βίντεο:

Σαρακήνικο

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη φημισμένη παραλία «Σεϊτάν Λιμάνια» στην Κρήτη κοντά στα Χανιά αλλά δεν γνωρίζουν την άγνωστη σχετικά παραλία της Εύβοιας που είναι σχεδόν ίδια με τη κρητική παραλία! Πρόκειται για έναν πραγματικό παράδεισο και μάλιστα κοντά στην Αθήνα.

Στην Εύβοια λοιπόν μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στα «Σεϊτάν Λιμάνια»! Τα περίφημα Σεϊτάν Λιμάνια της Κρήτης είναι μια παραλία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη, αλλά επίσης σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο αρχικά να πάτε σε αυτή την παραλία της Εύβοιας που θα σας τα θυμίσει σίγουρα!

Την παραλία αυτή που είναι μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, θα την συναντήσετε στη Βόρεια Εύβοια, δίπλα από τη δημοφιλή παραλία της Αγίας Άννας. Το κανονικό όνομα της παραλίας είναι Σαρακήνικο (όπου παραλίες τύπου φιόρδ υπήρχαν και πειρατές…). Πρόκειται για μια «κρυμμένη» παραλία χωρίς πολύ κόσμο με μαγευτικά χρώματα, η οποία οφείλει το χρώμα της και στο βυθό, αλλά και στο μαγευτικό πράσινο τοπίο από πεύκα που την περιβάλλει. Αξίζει να την επισκεφθείτε!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.