ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τρεις προορισμοί κοντά στην Αθήνα ιδανικοί για τις διακοπές του Πάσχα

Προορισμοί για όλα τα γούστα

Τρεις προορισμοί κοντά στην Αθήνα ιδανικοί για τις διακοπές του Πάσχα

Το Πάσχα είναι μια ανάσα μακριά και υπάρχουν μερικοί προορισμοί κοντά την Αθήνα για να το απολαύσετε.

Προορισμός παντός καιρού, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα είναι η Αίγινα ο οποία έχει ένα νησιώτικο παραδοσιακό Πάσχα και το καλύτερο είναι ότι βρίσκεται μόνο 1 ώρα από τον Πειραιά.

Μόλις, 1 ώρα και 10 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού έχει να επιδείξει όμορφες, καθαρές παραλίες, πλούσια ιστορία και το μοναδικό στον κόσμο φιστίκι Αιγίνης.

Το λιμάνι της Αίγινας, η πρώτη εικόνα που αντικρίζει από το καράβι ο επισκέπτης του νησιού, αποτελεί ένα από τα γραφικότερα λιμάνια του Σαρωνικού, με τα νεοκλασικά κτίρια να δεσπόζουν στον παραλιακό δρόμο και το λευκό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου να καλωσορίζει τους επισκέπτες.

Εκτός, από τα κιόσκια που πωλούν το νόστιμο φιστίκι, το βλέμμα του επισκέπτη τραβούν οι άμαξες με τα άλογα, που προσφέρουν την πρώτη επαφή με την Αιγινίτικη ζωή.

Το Πάσχα γιορτάζεται με κατανυκτικές λειτουργίες στις εκκλησιές και τα μοναστήρια του νησιού και φαντασμαγορική Ανάσταση στο λιμάνι. Ένα παλιό έθιμο που αναβιώνει τη Δευτέρα του Πάσχα είναι ο «Χορός της Λαμπρής», που γίνεται το πρωί, γύρω στις 10 – 12, στην Παλαιοχώρα, μπροστά από το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, με μουσική από λαϊκά όργανα και πολύ χορό.

Για ρουμελιώτικο Πάσχα στην Αμφίκλεια

Στην Αμφίκλεια μπορεί κανείς να ζήσει ένα γνήσιο ρουμελιώτικο Πάσχα, με έντονη την παράδοση και το φολκλορικό στοιχείο. Ο παραδοσιακός της οικισμός με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, τα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής αρχοντικά, οι όμορφες εκκλησίες και πλατείες αλλά και οι τοπικές νοστιμιές κάνουν ολοένα και περισσότερους Αθηναίους να την επιλέγουν ως ήρεμο, ρομαντικό, οικογενειακό προορισμό.

Εκεί την Κυριακή του Πάσχα ο παραδοσιακός οβελίας ψήνεται ομαδικά σε κάθε γειτονιά, σε μεγάλους λάκκους, περπατώντας στις γειτονιές της Αμφίκλειας.

Νησιώτικο Πάσχα στην Άνδρο

Στην Άνδρο το Πάσχα γιορτάζεται με ιδιαίτερη κατάνυξη, οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στις εκκλησίες και στα μοναστήρια του νησιού, η περιφορά του Επιταφίου στα δρομάκια της Χώρας, η Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο και η γιορτινή ατμόσφαιρα της Κυριακής σε κάνουν να νιώθεις πως το Πάσχα γιορτάζεται καλύτερα με νησιώτικη ατμόσφαιρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άνδρος είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για την άνοιξη και φυσικά για το καλοκαίρι. Τα γραφικά χωριά της, σκαρφαλωμένα σε κατάφυτες πλαγιές με πολλά νερά, αποπνέουν τη ναυτοσύνη του νησιού. Η αρχοντική Χώρα της κρατά σε υψηλό επίπεδο την πολιτιστική παράδοση του τόπου, και όλα αυτά μια ανάσα από την Αθήνα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.