Τσιγκράδο: Η απόκρημνη παραλία της Μήλου που «η κάθοδος γίνεται με δική σας ευθύνη»

Αφού περάσεις βέβαια το επικίνδυνο κατέβασμα θα απολαύσεις κρυστάλλινα νερά

Τσιγκράδο: Η απόκρημνη παραλία της Μήλου που «η κάθοδος γίνεται με δική σας ευθύνη»

Φωλιασμένο ανάμεσα στα βράχια στη νότια ακτή του νησιού, το Τσιγκράδο είναι από τις καλύτερες παραλίες της Μήλου. Υπάρχουν τόσες πολλές σπηλιές και σχηματισμοί, πάνω και κάτω από το νερό, που θα μπορούσατε να περάσετε ώρες εξερεύνησης. Η λευκή άμμος και τα σμαραγδένια νερά συμπληρώνουν την εικόνα.

Μπορεί η πρόσβαση να είναι δύσκολη αλλά είναι γεγονός ότι σε αποζημιώνουν τα – συνήθως – κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά αλλά και το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές δε θα συναντήσεις εκεί πολυκοσμία.

Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν και ως την πιο επικίνδυνη παραλία του Αιγαίου και όχι άδικα.

Τσιγκράδο: Η απόκρημνη ελληνική παραλία με την πινακίδα «Η κάθοδος γίνεται με δική σας ευθύνη»

Ο λόγος για την παραλία Τσιγκράδο στη Μήλο η οποία έχει εξωτική και άγρια ομορφιά αλλά και την ιδιαίτερη πινακίδα που σε προειδοποιεί πριν κατέβεις εκεί. Και φυσικά κατεβαίνεις… δική σου ευθύνη! Η συγκεκριμένη παραλία, λοιπόν, το Τσιγκράδο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου παρά το γεγονός ότι έχει την συγκεκριμένη πινακίδα και αυτό λόγω της μεγάλης ομορφιάς της.

Όταν φτάσεις εκεί θα διαπιστώσεις ότι ενώ είναι προσβάσιμη έως ένα σημείο με το αυτοκίνητο, έπειτα για να φτάσεις κάτω στην αμμουδιά και να απολαύσεις το νερό θα πρέπει να κατέβεις από μια ξύλινη σκάλα, περνώντας μέσα από ένα στενό άνοιγμα βράχων. Αυτή η σκάλα κρέμεται μόνο με ένα σχοινί. Κάπου εκεί πολλοί σταματούν και αποφασίζουν να μην κατέβουν. Εκεί στην κορυφή βρίσκεται και η πινακίδα που γράφει πως «η κάθοδος προς την παραλία γίνεται με δική σας ευθύνη» σε τρεις διαφορετικές γλώσσες.

Αφού περάσεις βέβαια το επικίνδυνο κατέβασμα θα απολαύσεις κρυστάλλινα νερά που θα σε συναρπάσουν. Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που για να αποφύγουν το πιο επικίνδυνο κομμάτι της παραλίας επιλέγουν να την επισκεφθούν μέσω θαλάσσης και όχι από την σκάλα. Η κατάβαση, πάντως, είναι μια εμπειρία που δεν ξεχνάς εύκολα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.