Χαλκιδική: Τα δύο άγνωστα εξωτικά νησάκια της με τα τιρκουάζ νερά που θα σας «μαγέψουν»

Διπλές παραλίες και μικρές λίμνες…

Χαλκιδική: Τα δύο άγνωστα εξωτικά νησάκια της με τα τιρκουάζ νερά που θα σας «μαγέψουν»

Θα πάτε διακοπές στη Χαλκιδική; Ή ζείτε κάπου σχετικά κοντά; Με την πρώτη ευκαιρία, μπείτε σε ένα σκάφος ή και βάρκα και βάλτε πλώρη για τα δύο άγνωστα στους περισσότερους εξωτικά νησάκια της Χαλκιδικής που όσοι τα έχουν επισκεφτεί τα έχουν λατρέψει.

Απολαύστε μια πτήση με το drone της ομάδας haanity πάνω από τα νησάκια Περιστέρι και Ελιά που βρίσκονται μια ανάσα από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στο ύψος της Βουρβουρούς.

Αποτελούν ένα πανέμορφο σύμπλεγμα νησιών με τιρκουάζ νερά, ιδανικά για κολύμπι, διπλές παραλίες και μικρές “μπλε λίμνες” που θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Εδώ και πολλά χρόνια τα νησάκια είχαν ανακαλυφθεί και οικοδομηθεί από Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι τα επέλεξαν ως καλοκαιρινά θέρετρα. Νησάκι Ελιά Χαλκιδική

Με την τουριστική ανάπτυξη της Σιθωνίας και ειδικότερα της Βουρβουρούς, αυτοί οι μικροί “παράδεισοι” γίνονται ολοένα και πιο γνωστοί και εύκολα επισκέψιμοι. Κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, από τα νησάκια αυτά φυγαδεύθηκαν περί τους 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, με υποβρύχια. Χάρη στο ανάγλυφο της περιοχής, ευνοούνταν τέτοιες επιχειρήσεις καθώς υπάρχουν πολλοί ορμίσκοι- κρυσφήγετα.

Στα υπέροχα αυτά νησάκια μπορείτε να φτάσετε με βάρκα που θα νοικιάσετε από τη Βουρβουρού (δεν απαιτείται δίπλωμα) και θα νιώσετε “μεγιστάνες” έστω και για μία ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Ανακαλύψτε κι εσείς τα εξωτικά νησάκια στο παρακάτω βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.