ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Bachelor: Ακόμα… πλήρωνει ο Alpha – Nέο πρόστιμο από το ΕΣΡ

Bachelor: Ακόμα… πλήρωνει ο Alpha – Nέο πρόστιμο από το ΕΣΡ

Ενώ ο Alpha ετοιμάζεται να ρίξει στη «μάχη» της τηλεθέασης το Bachelor 2 και βρίσκεται σε αναζήτηση του εργένη που θα ψάξει τη γυναίκα της ζωής τους ανάμεσα στις υποψήφιες που θα δηλώσουν συμμετοχή, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο χτυπάει την… καμπάνα.

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ στον σταθμό για την ποιοτική στάθμη του προγράμματος. Όπως αναφέρεται και στην σχετική απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, στο μικροσκόπιο του φορέα μπήκαν 24 επεισόδια του Bachelor από τα συνολικά 34 που προβλήθηκαν.

«Μετά τον έλεγχο 24 έναντι 34 συνολικά επεισοδίων της εκπομπής και όχι ενός μεμονωμένου επεισοδίου, διαπίστωση ότι το συνολικό περιεχόμενο της επίμαχης εκπομπής εμφανίζει το ίδιο επαναλαμβανόμενο ύφος και προβάλλει ίδιες συμπεριφορές μεταξύ των διαγωνιζομένων και μεταξύ αυτών και του πρωταγωνιστή, αφενός μαρτυρά κατά την κοινή αντίληψη εκπομπή υποβαθμισμένη από ποιοτικής απόψεως που προσβάλλει την αξιοπρέπεια του τηλεθεατή και αφετέρου τον εξακολουθητικό χαρακτήρα της παράβασης αυτής» αναφέρεται στην απόφαση.

Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης χτύπησε την… καμπάνα και αποφάσισε πως: Δέχεται ότι η εγκαλουμένη παραβίασε – εκ προθέσεως – τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία ως προς: α) την υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, στην οποία συνέβαλε και η μη τήρηση των κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά και β) την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των
τηλεθεατών, κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.

Το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο 80.000 ευρώ στον Alpha :

  1. Για την α΄ πράξη τη διοικητική κύρωση του προστίμου των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ και
  2. Για τη β΄ πράξη τη διοικητική κύρωση του προστίμου των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.