ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Όλες οι φορές που το Black Mirror προέβλεψε απρόσμενα το μέλλον (βίντεο)

Η σειρά παρουσίασε πολλές ιστορίες που προμήνυαν με ανατριχιαστικό τρόπο τις εξελίξεις στον δικό μας κόσμο

Όλες οι φορές που το Black Mirror προέβλεψε απρόσμενα το μέλλον (βίντεο)

Η νέα σεζόν του Black Mirror πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και σύμφωνα με κριτικούς πρόκειται να είναι η πιο ανατρεπτική. Η διάσημη ανθολογική σειρά επιστημονικής φαντασίας, έχει κερδίσει τη φήμη για τη σκοτεινή και προκλητική απεικόνιση των πιθανών συνεπειών των τεχνολογικών εξελίξεων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής της, η σειρά παρουσίασε πολλές ιστορίες που προμήνυαν με ανατριχιαστικό τρόπο τις εξελίξεις στον δικό μας κόσμο.

Ακολουθούν οι περιπτώσεις όπου το Black Mirror προέβλεψε απρόσμενα το μέλλον.

The National Anthem
Αυτό το επεισόδιο απεικονίζει έναν φανταστικό Βρετανό πρωθυπουργό να αντιμετωπίζει ένα ηθικό δίλημμα, όταν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας κρατείται όμηρος. Εντυπωσιακά, είχε απήχηση σε γεγονότα της πραγματικής ζωής, θυμίζοντας σκάνδαλα που αφορούσαν δημόσια πρόσωπα και αμφιλεγόμενα ζητήματα.

Fifteen Million Merits
Αυτό το επεισόδιο παρουσίασε μια δυστοπική κοινωνία όπου οι άνθρωποι παράγουν ενέργεια κάνοντας πετάλι σε στατικά ποδήλατα. Αυτή η ιδέα απηχούσε την άνοδο των συσκευών παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης και την αυξανόμενη εστίαση σε παιχνιδοποιημένες ρουτίνες άσκησης.

Nosedive
Σε αυτό το επεισόδιο, οι ζωές των ατόμων περιστρέφονται γύρω από τις συνεχείς αξιολογήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθορίζοντας την κοινωνική τους θέση και τις ευκαιρίες τους. Η απεικόνιση της εμμονής με τη διαδικτυακή επικύρωση αντικατοπτρίζει στενά την άνοδο της κουλτούρας των influencers και τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην προσωπική ζωή.

White Bear
Αυτό το επεισόδιο διερεύνησε την ιδέα της χρήσης της τεχνολογίας για την τιμωρία των εγκληματιών, διαγράφοντας τις αναμνήσεις τους και υποβάλλοντάς τους σε επαναλαμβανόμενους κύκλους συναισθηματικών βασανιστηρίων. Παρουσιάζει ομοιότητες με τις συζητήσεις γύρω από την ποινική δικαιοσύνη, την επανένταξη και την ηθική της τιμωρίας.

Hated in the Nation
Το επεισόδιο παρουσίασε αυτόνομες ρομποτικές μέλισσες που μετατρέπονται σε θανατηφόρα όπλα, αντανακλώντας τις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση των drones και τις πιθανές επιπτώσεις τους στην επιτήρηση ή τον πόλεμο.

The Entire History of You
Σε αυτό το επεισόδιο, οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν και να αναπαράγουν τις αναμνήσεις τους, οδηγώντας σε κατάρρευση των προσωπικών σχέσεων και της ιδιωτικής ζωής. Τα θέματα της συνεχούς επιτήρησης και του αντίκτυπου της τεχνολογίας στη μνήμη γίνονται όλο και πιο επίκαιρα στην ψηφιακή εποχή μας.

Metalhead
Αυτό το ανατριχιαστικό επεισόδιο απεικονίζει έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο όπου αδυσώπητα ρομποτικά σκυλιά κυνηγούν τους ανθρώπους. Έχει απήχηση στις συνεχιζόμενες συζητήσεις σχετικά με την ανάπτυξη και τη χρήση προηγμένων ρομποτικών τεχνολογιών.

Arkangel
Αυτό το επεισόδιο εμβάθυνε στους κινδύνους της υπερπροστατευτικής γονεϊκής επιτήρησης, αναδεικνύοντας τα ηθικά ζητήματα που αφορούν τις παρεμβατικές τεχνολογίες παρακολούθησης και τον αντίκτυπό τους στην προσωπική αυτονομία.

Striking Vipers
Αυτό το επεισόδιο διερεύνησε την πολύπλοκη δυναμική των σχέσεων εικονικής πραγματικότητας και τα θολά όρια μεταξύ φυσικών και ψηφιακών αλληλεπιδράσεων, αντανακλώντας την εμφάνιση των τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας και τις επιπτώσεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.