Το σκηνοθετικό λάθος στο τελευταίο επεισόδιο του «Πάρα Πέντε» που κανείς δεν πρόσεξε (φωτο)

Δείτε ποιο είναι αυτό

Το σκηνοθετικό λάθος στο τελευταίο επεισόδιο του «Πάρα Πέντε» που κανείς δεν πρόσεξε (φωτο)

Το «Παρά Πέντε» υπήρξε μία από τις αρτιότερες σεναριακά δουλειές τόσο του Γιώργου Καπουτζίδη αλλά και της ελληνικής τηλεόρασης γενικότερα.

Αυτό όμως δε σημαίνει όμως ότι κατάφερε να αποφύγει όλα τα λάθη, τα περισσότερα εκ των οποίων έγιναν χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λάθη είναι το παράδοξο του καφέ, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

Στη σκηνή στην οποία η οροθετική Ζωή Παπαδόγιαννη (Bάσω Γουλιελμάκη) συναντιέται με τον Φώτη για μια συνέντευξη τον υποδέχεται στο σπίτι της και του προσφέρει καφέ τον οποίο ετοιμάζει η ίδια.

Ο καφές όμως σε κάθε διαφορετικό πλάνο της σκηνής φαίνεται διαφορετικός. Είθισται τα σκηνογραφικά ρακόρ να τηρούνται ώστε να προσδώσουν την αίσθηση συνέχειας ανάμεσα στα πλάνα της ίδιας σκηνής που μπορεί να έχουν γυριστεί άλλη ώρα ή ακόμα και ημέρα. Στη σκηνή αυτή στο «Παρα Πέντε» το ρακόρ του καφέ πρόδωσε τεχνικά τους δημιουργούς.

Και ενώ φαίνεται στο πρώτο πλάνο στον πάγκο της κουζίνας ένας φραπέ με πλούσιο αφρό…

…επιστρέφοντας από το ψυγείο η Ζωή για να προσθέσει παγάκια στον καφέ βλέπουμε έναν εντελώς διαφορετικό καφέ, με ελάχιστο αφρό.

Η Ζωή προσφέρει στον Φώτη τον καφέ και ως δια μαγείας ο αφρός έχει ξαναγίνει πλούσιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Φώτης παίρνει στα χέρια του τον φραπέ και στο κοντινό του πλάνο βλέπουμε τον καημένο τον καφέ να έχει ξαναχάσει τον αφρό του δημιουργώντας ένα τυπικό τηλεοπτικό σκηνογραφικό παράδοξο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.