Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Η σύντροφος του Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε μίνι φόρεμα στην Σαουδική Αραβία και κινδυνεύει με πρόστιμο

H χώρα έχει νόμο για την ευπρέπεια που υποχρεώνει τις γυναίκες να φορούν κλειστά ρούχα σε δημόσιους χώρους

Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Η σύντροφος του Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε μίνι φόρεμα στην Σαουδική Αραβία και κινδυνεύει με πρόστιμο

Tο ενδεχόμενο επιβολής προστίμου για παραβίαση νόμου της Σαουδικής Αραβίας αντιμετωπίζει η Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ, σύντροφος του Κριστιάνο Ρονάλντο, που αγωνίζεται στην ομάδα Αλ-Νάσρ.

Σύμφωνα με την Marca, η χώρα έχει νόμο για την ευπρέπεια, που υποχρεώνει τις γυναίκες να φορούν κλειστά ρούχα σε δημόσιους χώρους.

Αν και η Ροντρίγκεζ δήλωσε πρόσφατα ότι ήταν χαρούμενη με την πρόσφατη μεταγραφή του Ρονάλντο στην ομάδα ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας, μέχρι τώρα, δεν έχει σταματήσει να επιδεικνύει τα ρούχα της σε επίπεδο πέρα από αυτό που επιτρέπεται σε αυτό το μουσουλμανικό κράτος.

Η σύζυγος του ποδοσφαιριστή έχει φορέσει το τυπικό ένδυμα της Σαουδικής Αραβίας σε περισσότερες από μία περιπτώσεις: την αμπάγια. Ωστόσο, στην πιο πρόσφατη έξοδό της, η 28χρονη απόλαυσε μια βραδιά στο γαλλικό εστιατόριο «Le Maschou», που έχει μεσαιωνικό στυλ, χωρίς αυτό το ρούχο και επιλέγοντας ένα τολμηρό στυλ που δεν συνάδει με τα έθιμα της χώρας.

Σε αυτή την έξοδο φόρεσε ένα στενό σκούρο μίνι φόρεμα που συνδύασε με λευκές γόβες. Αν και συμμορφώνεται με τον κανόνα της κάλυψης των ώμων, δεν συμβαίνει και με τον κανόνα της κάλυψης των γονάτων, αφού το φόρεμά της φτάνει μέχρι τη μέση του μηρού. Αυτό θα μπορούσε να της δημιουργήσει επακόλουθα με τις αρχές της χώρας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Ροντρίγκεζ δεν υποχρεούται να φοράει το παραδοσιακό μακρύ μαύρο φόρεμα, αλλά να σέβεται ορισμένους κανόνες που ισχύουν για τις ξένες γυναίκες. Ομοίως, διευκρινίζεται ότι τα ενδύματα που δεν πρέπει να φοριούνται, για κανένα λόγο σε δημόσιους χώρους είναι αμάνικα τοπ, κοντά φορέματα ή παντελόνια, μίνι φούστες κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Γραφείο Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας διαθέτει έναν πίνακα που υποδεικνύει τις παραβιάσεις. Είναι σαφές ότι την πρώτη φορά που ένας τουρίστας διαπράξει αυτή την παράβαση, πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 100 ριάλ (περίπου 26 $). Στη δεύτερη περίπτωση, το πρόστιμο είναι 200 ​​ριάλ (λίγο πάνω από 50 $).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.