Βρετανία: «Απογοήτευσε ο πρίγκιπας Χάρι με τις δηλώσεις για τους Ταλιμπάν», λέει ο υπουργός Άμυνας

«Ομαδικό παιχνίδι ο στρατός»

Βρετανία: «Απογοήτευσε ο πρίγκιπας Χάρι με τις δηλώσεις για τους Ταλιμπάν», λέει ο υπουργός Άμυνας

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, κατηγόρησε τον πρίγκιπα Χάρι ότι «καμάρωνε» αναφορικά με το πόσους ανθρώπους σκότωσε στο Αφγανιστάν και «απογοήτευσε» τους συναδέλφους του.

Ο Γουάλας, πρώην στρατιώτης και ο ίδιος, επέκρινε τον πρίγκιπα Χάρι όπως έχουν κάνει και αρκετοί Βρετανοί βετεράνοι, για τον ισχυρισμό του ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν ενώ υπηρετούσε στον στρατό.

Αν και ο Γουάλας είπε ότι εναπόκειται σε κάθε πρώην μέλος του στρατιωτικού προσωπικού να «κάνει τις δικές του επιλογές για το τι θέλει να πει», τόνισε ότι δεν ήταν κάτι που θα είχε αποκαλύψει για τη θητεία του, σύμφωνα με τον Guardian.

«Ειλικρινά, πιστεύω ότι το να κομπάζεις ή να μιλάς για απολογισμούς… διαστρεβλώνει το γεγονός ότι ο στρατός είναι ομαδικό παιχνίδι» υπογράμμισε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη μάχη υποστηρίζεται από «εκατοντάδες» άλλους πίσω του,  συμπλήρωσε  ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας. Τονίζοντας ότι εκφράζει μια προσωπική άποψη, υπογράμμισε πως η επιτυχία της θητείας κάποιου στις ένοπλες δυνάμεις δεν μετριέται με το «ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να πυροβολήσει τους περισσότερους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πρόσθεσε: «Αν αρχίσεις να μιλάς για το ποιος έκανε τι, αυτό που κάνεις στην πραγματικότητα είναι να απογοητεύεις όλους τους άλλους, επειδή δεν είσαι καλύτερος λόγω αυτού που πέτυχες εσύ και δεν πέτυχαν εκείνοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.