ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζαρούχλα Αχαΐας: Το γραφικό χωριό με τα πλακόστρωτα καλντερίμια & τα πυργόσπιτα που απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα

Θα σας μαγέψει όχι μόνο με τη μοναδική του θέα και το βουνίσιο αέρα, αλλά και με τα κελαρυστά του νερά

Ζαρούχλα Αχαΐας: Το γραφικό χωριό με τα πλακόστρωτα καλντερίμια & τα πυργόσπιτα που απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για εντυπωσιακά, ορεινά χωριά κοντά στην Αθήνα, όπως είναι το «Πήλιο» της ορεινής Αρκαδίας ή η «Αράχωβα» της Εύβοιας, ωστόσο υπάρχουν και μερικά «κρυφά διαμάντια» που ίσως δε γνωρίζατε ότι αξίζει να επισκεφτείτε.

Ένα από αυτά, απέχει μόλις 2,5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας και θα σας μαγέψει όχι μόνο με τη μοναδική του θέα και το βουνίσιο αέρα, αλλά και με τα κελαρυστά του νερά, που κυλούν στα 3 ρέματα που συναντιούνται σε απόσταση αναπνοής από την πανέμορφη λίμνη Τσιβλού.

Ο λόγος για τη Ζαρούχλα Αχαΐας, ένα γραφικό χωριό με πλακόστρωτα καλντερίμια και παραδοσιακά πυργόσπιτα.

Ένα εκ των οποίων, μάλιστα, ο πετρόχτιστος Πύργος του Ασημάκη Φωτήλα που εκτιμάται πως χτίστηκε κατά τον 17ο αιώνα, αποτελεί διατηρητέο μνημείο και σήμερα λειτουργεί ως ξενώνας μετά την ανακαίνισή του.

Το χωριό είναι αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο, ενώ βρίσκεται αρκετά κοντά στο ομώνυμο δάσος, πνιγμένο στα έλατα, τις καστανιές και τα μαυρόπευκα.

Η περιοχή φημίζεται για τα εξαιρετικού κάλλους μονοπάτια της που ξεκινούν από το χωριό και είναι ό,τι πρέπει για πεζοπορία, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων απέχει μόλις 22 χιλιόμετρα από τη Ζαρούχλα.

Στα 14 χιλιόμετρα θα βρείτε και την εντυπωσιακή λίμνη Τσιβλού, έναν μικρό, υδάτινο παράδεισο συνολικής επιφάνειας 83 στρεμμάτων, περυτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση.

Στον πάτο της λίμνης, που βρίσκεται πλάι στο επιβλητικό όρος του Χελμού, μερικές φορές ο επισκέπτης μπορεί να διακρίνει τα ερείπια ενός ξεχασμένου χωριού, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.