
Μπορούν οι τηγανητές πατάτες να γίνουν ξανά τραγανές; Kαι αν ναι, ποιος είναι ο τρόπος; Το ερώτημα αυτό έχει απασχολήσει αρκετούς από εμάς, που ψάχνουμε μια λύση για να φάμε κάτι στα γρήγορα μετά την δουλειά.
Δεν είναι μυστικό ότι οι τηγανητές πατάτες όταν γίνουν μπαγιάτικες, δεν τρώγονται με τίποτα. Ωστόσο, υπάρχει μια ιδανική λύση σε αυτό το πρόβλημα και ονομάζεται φριτέζα αέρος.
Άλλωστε, οι πατάτες που βγήκαν από το τηγάνι ή τη φριτέζα αέρος και μας περίσσεψαν μπορούν κάλλιστα να συντηρηθούν στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, αρκεί να τις κλείσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Βέβαια και πάλι η υγρασία του ψυγείου συνήθως τις κάνει να μουλιάζουν και να μαλακώνουν πολύ σε σημείο να μην θέλουμε να τις φάμε πια.
Εμείς θα σας μάθουμε αυτή τη φορά πώς να χρησιμοποιήσετε την air fryer όχι για να ψήσετε πατάτες, αλλά για να τις φρεσκάρετε και να τις απολαύσετε όπως την ώρα που τις ψήσατε για πρώτη φορά.
Αν θέλετε να κάνετε την τηγανιά σας ξανά χρυσαφένια και τραγανή, τότε η air fryer είναι η καλύτερη λύση.
Κι αυτό γιατί αυτή η ηλεκτρική συσκευή έχει την ιδιότητα να διοχετεύει θερμό αέρα με κυκλική πορεία ομοιόμορφα, σε όλο το περιεχόμενο του κάδου της.
Έτσι, όχι μόνο γλιτώνουμε χρόνο και χρήματα από την εξοικονόμηση ρεύματος, αλλά μας γλιτώνει από το να πετάξουμε ένα νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό.
Χρήσιμη συμβουλή: Μην παρασυρθείτε από τις ωμές πατάτες που θέλουν ψέκασμα με λάδι.
Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζονται επιπλέον ψέκασμα, αφού έχουν ήδη λάδι και δεν πρόκειται να κολλήσουν στον πάτο του κάδου. Αντίθετα, αν τις ξαναλαδώσετε θα γίνουν ακόμη πιο μαλακές αντί για τραγανές.
Παρακάτω δίνονται τα τέσσερα εύκολα βήματα για να πετύχετε τις τραγανές πατάτες που θέλετε.
Μόνο έτσι θα πετύχουμε την τραγανότητα που θέλουμε.