ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αρμενιστής: Η ιστορία του βρικόλακα της Μυκόνου που έφτιαξαν οι κάτοικοι για να τρομοκρατούν τα παιδιά

Αρμενιστής: Η ιστορία του βρικόλακα της Μυκόνου που έφτιαξαν οι κάτοικοι για να τρομοκρατούν τα παιδιά

Η περιοχή Φανάρι στη Μύκονος, παλιά λεγόταν Βουρβούλακας, δηλαδή βρικόλακας – και μάλιστα λένε οι ντόπιοι πως αυτό το όνομα δόθηκε από τους κατοίκους για να τρομοκρατούν τα παιδιά και να μη πλησιάζουν στα απότομα βράχια της περιοχής.

Εκτός από αυτό όμως υπήρξε κι ένας άλλος λόγος.

Υπήρξε ένας μύθος πως κάποτε ένας αγρότης δολοφονή8ηκε από έναν άγνωστο την ώρα που δούλευε στο χωράφι του. Επέστρεφε συχνά στο νησί, ως βρικόλακας- ακίνδυνος μεν, αλλά τρομακτικός. Λέγεται δε πως οι κάτοικοι απαλλάχθηκαν από αυτόν όταν τον πυρπόλησαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, δεν αποκλείεται αυτή η ιστορία να συνδέεται και με την ιστορία που φοβέριζαν τα παιδιά για να μην πλησιάζουν τον Αρμενιστή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.