ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μύκονος: Χειροπέδες σε τρεις αστυνομικούς – Φύλαγαν για 12€ την ώρα πολυτελείς βίλες του νησιού

Και οι τρεις είχαν αποσπαστεί στο νησί για την τουριστική περίοδο

Μύκονος: Χειροπέδες σε τρεις αστυνομικούς – Φύλαγαν για 12€ την ώρα πολυτελείς βίλες του νησιού

Στη σύλληψη τριών αστυνομικών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι τρεις ένστολοι εκτός από την υπηρεσία τους,  είχαν αναλάβει να φυλάσσουν πολυτελείς βίλες στη Μύκονο.

Οι αστυνομικοί παρείχαν υπηρεσίες σεκιούριτι σε βίλες ιδιωτών, ακόμα και τις ώρες που είχαν βάρδια στο τμήμα. Η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τους παρακολουθούσε για τουλάχιστον τρεις μήνες, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία.

Οι τρεις αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας υπαρχιφύλακας και δύο δόκιμοι αστυφύλακες, που είχαν αποσπαστεί στο νησί για την τουριστική περίοδο, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το πρωί της Δευτέρας, στην Αθήνα και στη Μύκονο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες φύλαξης στον ιδιώτη, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, με αμοιβή 10-12 ευρώ την ώρα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τις παρακολουθήσεις προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία και τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» και τους έξι αστυνομικούς.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας και οι δύο δόκιμοι που συνελήφθησαν, τους τελευταίους τρεις μήνες, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτικές οικίες στο νησί, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας. Επίσης η Αστυνομία διεξάγει έρευνα και για άλλους τρεις αστυφύλακες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.