ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Π.Κονδυλάτος: «Οι άντρες ηγούμαστε των κοινωνιών» – Εξηγεί τι εννοούσε με τις δηλώσεις του

«Ένιωσα πολύ άβολα με αυτά που άκουσα»

Π.Κονδυλάτος: «Οι άντρες ηγούμαστε των κοινωνιών» – Εξηγεί τι εννοούσε με τις δηλώσεις του

Ο Περικλής Κονδυλάτος δίχασε με τις χθεσινές του δηλώσεις του όσον αφορά τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, καθώς είπε πως «οι άντρες ηγούμαστε των κοινωνιών» και πως «αν έχει διαλυθεί η οικογένεια, είναι γιατί η γυναίκα βγήκε στην αγορά εργασίας και έχασε αυτή τη κολώνα, την τεράστια που είχε η οικογένεια».

Μία μέρα μετά, επανήλθε τηλεοπτικά για να εξηγήσει τι εννοούσε, σε μία συζήτηση με τη Μαρία Μπακοδήμου, η οποία ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από όσα τον άκουσε να λέει.

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων πήγε καλεσμένος στο πλατό του «Γεια Σου» με την παρουσιάστρια να τον ρωτά: «Ένιωσα πολύ άβολα με αυτά που άκουσα. Θέλω να σε ρωτήσω, πιστεύεις ότι μία γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι, να μεγαλώνει παιδιά, να αφήσει απ’ έξω τον εαυτό της, το επάγγελμά της και να αφοσιωθεί στο σπίτι και σε έναν άντρα; Σκέφτεσαι έναν άνθρωπο εξαρτημένο δηλαδή;».

«Δεν πρέπει τίποτα, καθένας ας ζήσει όπως θέλει. Όποια γυναίκα θέλει να εργαστεί δεν είπα ότι δε μπορεί να μην το κάνει. Θεωρώ ύψιστη ευθύνη των ανδρών, γιατί ηγούμαστε των κοινωνιών, και θα ‘πρεπε να έχουμε εξασφαλίσει συνθήκες μεγαλύτερης ισότητας για τις γυναίκες» απάντησε ο Περικλής Κονδυλάτος.

«Μία γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι και φροντίζει τα παιδιά της δεν πρέπει να ακούγεται τόσο άσχημο όσο το έχουν καταντήσει άνθρωποι που δεν σέβονται τις γυναίκες τους και τις διατάζουν. Οι γυναίκες δεν έχουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία.

Οι άντρες έχουμε χαλάσει τις δομές που δεν εξασφαλίσαμε ισότητα για τις γυναίκες. Αυτό είπα εγώ αλλά δεν το έπαιξαν. Δεν εννοώ το τοξικό αρσενικό που μπαίνει στο σπίτι και ρίχνει χαστούκια. Είναι δυνατόν να δήλωνα ποτέ κάτι αρνητικό για τις γυναίκες;» συνέχισε ο σχεδιαστής.

«Θα μπορούσες, γιατί έχουμε ακούσει πολλά κατά καιρούς από διάφορους άντρες. Έτσι όπως το είπες τώρα το κατάλαβα. Έχουμε πάλι μία απόσταση στις απόψεις μας αλλά δεν είναι αυτό που ακούστηκε χθες. Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και θα φάμε όλη την εκπομπή» του απάντησε η Μαρία Μπακοδήμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.