ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eκτός ελέγχου η εγκληματικότητα στην Μύκονο: Εκτός από ληστείες τώρα «αρπάζουν» και διαβατήρια

Διασύρεται ο ελληνικός τουρισμός

Eκτός ελέγχου η εγκληματικότητα στην Μύκονο:  Εκτός από ληστείες τώρα «αρπάζουν» και διαβατήρια

Η εγκληματικότητα στην Μύκονο έχει λάβει διαστάσεις «Ζεφυρίου» καθώς οι ληστείες μετρητών, κοσμημάτων και πολύτιμων αντικειμένων έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ξεκινήσει και κλοπές διαβατηρίων εύπορων τουριστών.

Οι διαρρήκτες δεν μένουν πλέον μόνο στο να μαζέψουν όσα πολύτιμα αντικείμενα βρίσκουν μπροστά τους, από πανάκριβα ρολόγια μέχρι κοσμήματα αλλά παίρνουν και τα διαβατήρια των θυμάτων τους.

Τις τελευταίες ημέρες έλαβαν χώρα δύο απανωτά περιστατικά σε βίλες της Μυκόνου.

Το φιάσκο της  αστυνόμευσης της Μυκόνου συνεχίζεται.

Στη πρώτη περίπτωση, στις 16 Ιουνίου, οι εισβολείς μπήκαν σε βίλα στη θέση Κανάλια κι αφού άρπαξαν ένα ρολόι ROLEX αξίας 11.000 ευρώ, όσα μετρητά βρήκαν μπροστά τους κι άλλα ακριβά αξεσουάρ, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται σε 30.000 ευρώ άρπαξαν και τα διαβατήρια των έξι ενοικιαστών.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, πριν από πέντε μέρες (Παρασκευή 1η Ιουλίου) μεταξύ 23.30 και 04.00 καταγράφηκε μια δεύτερη διάρρηξη – καρμπόν σε πολυτελέστατη βίλα του νησιού, στην περιοχή Ελιά.

Και σε αυτή τη περίπτωση άγνωστος οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρας με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα κατσαβίδι και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, στο οποίο οι ένοικοι, Βρετανοί επί το πλείστον, είχαν τοποθετήσει όλα τα διαβατήρια τους.

Την επόμενη μέρα ( Σάββατο 2 Ιουλίου) ένας εκ των τουριστών που έπεσαν θύμα της σπείρας των διαρρηκτών που «ψειρίζει» μέχρι και τα διαβατήρια προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και κατήγγειλε την κλοπή.

Σημειώνεται ότι όλη την εβδομάδα η Αστυνομία της Μυκόνου υπό τον διοικητή Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου Θανάση Παπάζογλου και ειδικές μονάδες ΟΠΚΕ προσήγαγαν αθώους με χειροπέδες παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο σε ότι αφορά τους όρους προσαγωγής όπως και των τρόπων (υπήρξε προσπάθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να στηρίξουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων).

Ένας εξευτελισμός για τον οποίο υπεύθυνος φυσικά είναι ο διοικητής Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου Θανάσης Παπάζογλου και είναι απορίας άξιο πως δε συγκινείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με όλη αυτήν την εγκληματικότητα που μαστίζει το νησί.

Να θυμίσουμε ότι θύμα ληστείας έπεσε στη Μύκονο ο Πορτογάλος διεθνής ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μπέτις Γουίλιαμ Καρβάλιο, ο οποίος περνά εκεί τις διακοπές του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ληστές διέρρηξαν τη βίλα που είχε νοικιάσει ο Πορτογάλος διεθνής μαζί με ένα φίλο του στην Ελιά και αφαίρεσαν αντικείμενα που η αξία τους αγγίζει συνολικά τις 250.000 ευρώ, καθώς και 30.000 ευρώ σε μετρητά.
Ο 30χρονος αμυντικός μέσος της Ρεάλ Μπέτις είχε βγει μαζί με το φίλο του για βραδινή διασκέδαση, και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί όταν επέστρεψε τα ξημερώματα στη νοικιασμένη βίλα.

Χαρακτηριστικό σε ότι αφορά το προηγούμενο φιάσκο των παράνομων προσαγωγών και που δείχνει ότι κάτι βρωμάει, είναι ότι η ΟΠΚΕ έφτανε μέχρι την είσοδο πολύ συγκεκριμένων κλαμπ που παίζουν συνέχεια το τραγούδι «άσπρα καράβια τα όνειρά μου» και σταματούσαν στην προσαγωγή χωρίς πάλι να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις,  υπευθύνων ασφαλείας των club που σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι αθώοι του «αίματος».

Στο προηγούμενο φιάσκο συνέλαβαν… τον υπεύθυνο Ασφαλείας όχι μόνο της ΔΟΥ Μυκόνου, αλλά και όλων των ΔΟΥ των Κυκλάδων κι έναν υπάλληλό του!

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι πριν λίγες ημέρες διαρρήκτες «χτύπησαν» σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου στη Μύκονο και αποκόμισαν λεία πολλών χιλιάδων δολαρίων ενώ διέφυγαν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες δύο Αμερικανών τουριστών που ήταν τα θύματα της ληστείας, οι «ποντικοί» εισέβαλαν στη σουίτα τους από την μπαλκονόπορτα το περασμένη Σάββατο μεταξύ 22.10 και 00.10 όταν εκείνοι είχαν βγει να διασκεδάσουν, χωρίς όμως να χρειαστεί να την διαρρήξουν κι αυτό διότι κατά την έρευνα που ακολούθησε από τις αστυνομικές Αρχές δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης σε όλες τις πόρτες του δωματίου!
Οι αστυνομικοί του τοπικού ΑΤ, εκτιμούν ότι η “δουλειά” πρέπει να έγινε “εκ των έσω”, δηλαδή, είτε από εργαζόμενους στο εν λόγω ξενοδοχείο οι οποίοι ήταν σε θέση να γνωρίζουν τα πολύτιμα αντικείμενα που είχαν αφήσει στη σουίτα οι τουρίστες, είτε από πρόσωπα που είχαν αναλάβει τις μετακινήσεις τους στο νησί και ήξεραν ότι οι τουρίστες κυκλοφορούσαν με πανάκριβα ρολόγια κι άλλα ακριβά αξεσουάρ.
Μαζί με τα ρολόγια αφαιρέθηκαν χρυσαφικά και κοσμήματα, συνολικής αξίας 251.800 δολαρίων κατ’ εκτίμηση των παθόντων.

Όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, όπως ανέφεραν στις Αρχές οι δυο τουρίστες, δεν είναι ασφαλισμένα σε περίπτωση κλοπής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.