ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Odyssey of the Seas: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που «έδεσε» στη Μύκονο – Έχει μήκος 347μ. και 16 καταστρώματα (φώτο)

Η μέγιστη χωρητικότητά του φτάνει τα 5.510 άτομα (πλην 1.663 μελών του πληρώματος)

Odyssey of the Seas: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που «έδεσε» στη Μύκονο – Έχει μήκος 347μ. και 16 καταστρώματα (φώτο)

Φέτος το καλοκαίρι γίνεται ο «κακός χαμός» στη Μύκονο με τα κρουαζιερόπλοια, και μάλιστα μεταξύ όσων έχουν «δέσει» στο νησί είναι και το Odyssey of the Seas με μήκος 347 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό κρουαζιέρας από το Λιμενικό Ταμείο του νησιού για το 2023, στις 22 Αυγούστου αναμένεται να φτάσουν στο νησί οκτώ τεράστια πλοία μέσα στην ίδια μέρα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως μέσα σε ένα 24ωρο θα έχουν αποβιβαστεί στο νησί συνολικά 15.000 νέοι τουρίστες!

Μιλάμε ασφαλώς για ένα υπερβολικό νούμερο, το οποίο δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι τελικά έτοιμο να υποδεχθεί ταυτόχρονα το νησί.

Μέσα στα δεκάδες κρουαζιερόπλοια που έχουν αρχίσει να γεμίζουν το λιμάνι της Μυκόνου, υπάρχει κι ένα που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα του πλανήτη (το 29ο μεγαλύτερο στον κόσμο).

Το πελώριο πλοίο Odyssey of the Seas, διαθέτει 16 καταστρώματα και η μέγιστη χωρητικότητά του φτάνει τα 5.510 άτομα (πλην 1.663 μελών του πληρώματος). Διαθέτει 2.105 καμπίνες, 15 εστιατόρια και 2 πισίνες.

Ο εσωτερικός του χώρος είναι τεράστιος, ενώ οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν δεκάδες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, από αίθουσα με ηλεκτρονικά παιχνίδια, μέχρι τοίχο αναρρίχησης ύψους 12 μέτρων.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο παραδόθηκε στην εταιρία του τον Μάρτιο του 2021, ενώ πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στην Καραϊβική πέρυσι τον Ιούλιο.

Ο χώρος δράσης του είναι κυρίως η κεντρική Αμερική, ωστόσο φέτος (όπως και πέρυσι το καλοκαίρι) κάνει αρκετά ταξίδια στη Μεσόγειο, επιλέγοντας τη Μύκονο ως έναν από τους προορισμούς του για τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Πρώτη φορά στη φετινή σεζόν το είδαμε στις αρχές Ιουλίου στη Μύκονο, ωστόσο μέχρι και τον Αύγουστο θα κάνει σχεδόν μία φορά την εβδομάδα την εμφάνισή του στο νησί.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς κάθε φορά που «δένει» στο λιμάνι του νησιού προκαλεί δέος σε ντόπιους και τουρίστες, οι οποίοι δε σταματούν να το βγάζουν φωτογραφίες. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις ένα πλοίο με ύψος σχεδόν 100 μέτρα να στέκεται μπροστά σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.