ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η βοήθεια στους γιατρούς των ΜΕθ από την κυβέρνηση ήταν μέχρι το… χειροκρότημα – Αίτημα για να λάβουν το επίδομα

Η βοήθεια στους γιατρούς των ΜΕθ από την κυβέρνηση ήταν μέχρι το… χειροκρότημα – Αίτημα για να λάβουν το επίδομα

Έντονες αντιδράσεις έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους γιατρούς των ΜΕΘ Covid του ΕΣΥ, που εργάζονται με αμείωτη ένταση τους τελευταίους 16 μήνες της επιδημίας, ζητώντας να λάβουν και εκείνοι το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ και όχι να δοθεί μόνο στους αναισθησιολόγους.

Μεσω της ρύθμισης αυτής επιχειρείται η παροχή οικονομικού κινήτρου στους αναισθησιολόγους ώστε να ενταχθούν στο σύστημα υγείας, κι ενώ οι μεγάλες ελλείψεις των συγκεκριμένων γιατρών έχουν δρομολογήσει εθελοντικές μετακινήσεις αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία μεγάλων πόλεων προς εκείνα της περιφέρειας για μικρό χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, η τροπολογία αφορά ιατρούς ειδικότητας αναισθησιολογίας που διορίζονται σε θέση κλάδου ιατρών ΕΣΥ, ανεξαρτήτως βαθμού αλλά και τους ήδη υπηρετούντες αναισθησιολόγους.

Προβλέπεται επίσης επίδομα και για τους ιατρούς που ειδικεύονται στην αναισθησιολογία, ύψους 250 ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι γιατροί των ΜΕΘ, είναι γεγονός πως στην ίδια ασφυκτική εργασιακή κατάσταση με τους αναισθησιολόγους βρίσκονται όλο το διάστημα της επιδημίας και οι Εντατικολόγοι των Μονάδων, όπως και όλοι οι γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με λοίμωξη covid-19, και οι οποίοι περίμεναν να εκτιμηθεί το έργο τους αναλόγως.

Η απόφαση για το έκτακτο επίδομα μόνο στους αναισθησιολόγους έχει κινητοποιήσει τους επαγγελματίες υγείας των ΜΕΘ covid-19 για τη διεκδίκηση ανάλογου επιδόματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.