ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Στα τέλη Οκτωβρίου καταβάλλονται τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Τι τόνισε ο υπουργός Εργασίας

Στα τέλη Οκτωβρίου καταβάλλονται τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Ο Κωστής Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι στα τέλη Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφορικά με τις συντάξεις είπε ότι περίπου 1,8 εκατ. συντάξεις, επαναϋπολογίζονται για τους συνταξιούχους προ του 2016. Από αυτές οι περίπου 120 χιλιάδες είναι δύσκολες περιπτώσεις, με λάθη στα στοιχεία.

Οι ένα εκατομμύριο συντάξεις από τις υπόλοιπες έχουν δοθεί σε συνταξιούχους με κάτω από 30 χρόνια ασφάλισης. Επομένως, μένουν 750 χιλιάδες συντάξεις που αφορούν τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα όμως διευκρίνισε πως από αυτούς υπολογίζεται ότι περίπου οι 150 χιλιάδες συνταξιούχοι δικαιούνται να πάρουν αναδρομικά, τα οποία δεν θα είναι τόσα πολλά σε σχέση με την άλλη κατηγορία συνταξιούχων.

«Οι υπόλοιποι δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους νέους εργαζομένους ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως θα

έχουν μια ειδική θέση στην ομιλία τους πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι νέοι θα λάβουν μια επιδότηση σχετικά με την εργασία τους με ειδικό μπόνους από το κράτος και τους εργοδότες ενώ αναμένεται και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.