ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Wall Street: Σε θετικό έδαφος και νέα υψηλά έκλεισε η αμερικανική αγορά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ADP τον Μάιο δημιουργήθηκαν 253.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, μέγεθος το οποίο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Wall Street: Σε θετικό έδαφος και νέα υψηλά έκλεισε η αμερικανική αγορά

Σε θετικό έδαφος και νέα υψηλά έκλεισε η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μακροοικονομικά στοιχεία και κυρίως από την πορεία της αγοράς εργασίας, χωρίς να «πτοούνται» από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ADP τον Μάιο δημιουργήθηκαν 253.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, μέγεθος το οποίο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,64% στις 21.143 μονάδες, με «οδηγό» τις UnitedHealth και Goldman Sachs, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,76% στις 2.430 μονάδες, με τον κλάδο των οικονομικών, των πρώτων υλών και της υγείας να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Κέρδη 0,76% και για τον Nasdaq στις 6.246 μονάδες.

«Επρόκειτο για μία πολύ θετική έκπληξη. Εν συνόλω αυτό που υποδεικνύει είναι ότι η οικονομία ακολουθεί καλή πορεία», εκτίμησε ο David Kelly, στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan Funds, αναφερόμενος στα στοιχεία της ADP.

Στον αντίποδα, πάντως, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στις 248.000, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 239.000 αιτήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων και ο δείκτης ISM μεταποίησης για τον Μάιο, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 54,9 μονάδες έναντι 55 μονάδων που ήταν η πρόβλεψη. Πτώση 4,1% σημείωσαν οι κατασκευαστικές δαπάνες των Απρίλιο, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονταν 0,5%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.