ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Wall Street: Μικρή άνοδος στη σημερινή συνεδρίαση

Wall Street: Μικρή άνοδος στη σημερινή συνεδρίαση

Μικρή άνοδο εμφάνισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η αυριανή κατάθεση του Τζέιμς Κόμεϊ θα αποδειχθεί λιγότερο επιβλαβής από ό,τι αρχικώς αναμενόταν, για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 21.173 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 0,16% στις 2.433 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,36% στις 6.298 μονάδες.

Ο πρόεδρος Τραμπ, τον προηγούμενο μήνα, προχώρησε στην απόλυση του διευθυντή του FBI, Tζέιμς Κόμεϊ, προκαλώντας μία σειρά αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Αρκετοί πολέμιοι του Αμερικανού προέδρου απέδωσαν τη συγκεκριμένη απόφαση στην έρευνα του FBI για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αύριο θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προμηνύουν την εκλογική νίκη του Συντηρητικού Κόμματος, με το ενδεχόμενο εξασφάλισης της αυτοδυναμίας, ωστόσο, να θεωρείται έωλο,

Στην αγορά εμπορευμάτων, τα συμβόλαια WTI υποχώρησαν κατά 5,15% στα 45,71 και τα συμβόλαια Brent σημείωσαν απώλειες κατά 4,09% στα 48,07 δολάρια. Η τιμή του χρυσού, παράλληλα, κατέγραψε πτώση κατά 0,69% στα 1.288,60 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, η αξία του δολαρίου αυξήθηκε κατά 0,07% έναντι του ευρώ (1,1267 δολάρια) και κατά 0,37% έναντι του γεν (109,81 γεν), ενώ μειώθηκε κατά 0,43% έναντι της στερλίνας (1,2962 δολάρια).

Στην Ευρώπη, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,02% στις 389,34 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες κατά 0,14% στις 12.672 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε μείωση κατά 0,62% στις 7.478 μονάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,02% στις 19.984 μονάδες και ο δείκτης Topix αυξήθηκε κατά 0,04% στις 1.597 μονάδες. Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη κατέγραψε αύξηση κατά 1,05% στις 3.134 μονάδες και το χρηματιστήριο της Σένζεν σημείωσε κέρδη κατά 1,82% στις 496,47 μονάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.