ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Wall street: Τη χειρότερη εβδομάδα του 2017 κατέγραψε ο Nasdaq

Τη χειρότερη εβδομάδα του 2017 κατέγραψε ο Nasdaq καθώς το κλίμα άλλαξε γρήγορα στη Wall Street και οι περισσότεροι αμερικανικοί δείκτες «γύρισαν» πτωτικά, παρά τα νέα ιστορικά υψηλά όπου βρέθηκαν ενδοσυνεδριακά.

Ο Dow Jones έκλεισε οριακά υψηλότερα 0,4% στις 21.269 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,08% στις 2.431 μονάδες και ο Nasdaq με πτώση 1,8% στις 6.207 μονάδες, με «οδηγό» τη μετοχή της Apple. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο τεχνολογικός δείκτης βρέθηκε σε ενδοσυνεδριακό υψηλό, ωστόσο, στη συνέχεια υποχώρησε έως και το 2,4% με τις δεικτοβαρείς μετοχές Apple, Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet να υποχωρούν πάνω από 3%.

«Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχουν θεμελιώδεις παράγοντες που να δικαιολογούν την πτώση» δηλώνει ο Μάικ Μπέιλι, διευθυντής έρευνας στην FBB Capital Partners.

«Η έλλειψη αντίδρασης από τις αγορές για τις βρετανικές αγορές υποδεικνύει ότι ζουν ένα… déjà vu. Άλλωστε κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μηνου έχουν κατορθώσει να «απορροφήσουν» αρκετά σοκ, όπως το δημοψήφισμα για το Brexit ή η εκλογή του Ντ. Τραμπ», εκτιμά η Lucy O’Carroll, οικονομολόγος της Aberdeen Asset Management.

Πάντως το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών «έριξε» τη στερλίνα έναντι του δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδό της από τις 18 Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πτωτική κίνηση και για τον δείκτη «φόβου» Vix, ο οποίος κατέγραψε «άλμα» 12%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.