ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Wall Street: Ανοδικές τάσεις μετά τα στοιχεία για την ανεργία

Wall Street: Ανοδικές τάσεις μετά τα στοιχεία για την ανεργία

Ανοδικές τάσεις για την αμερικανική αγορά, μετά τα θετικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, τα οποία επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η οικονομία της χώρας έχει εισέλθει σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 21.413 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,64% στις 2.425 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1% στις 6.153 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ 222.000 νέες θέσεις εργασίας, αρκούντως υψηλότερες από τις 179.000 που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές, με την ανεργία να παραμένει σταθερή στο 4,4%.

«Πρόκειται για έναν… καυτό αριθμό», σχολίασε ο JJ Kinahan, στρατηγικός αναλυτής της TD Ameritrade, ο οποίος, όμως, προσθέτει ότι η αντίδραση της αγοράς δεν είναι τόσο ενθουσιώδης, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τον ρυθμό αύξησης των αποδοχών.

Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 2,39% και του 2ετούς να φθάνει στο 1,4%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα αρχίζει μία «καυτή» περίοδος για τη Wall Street, καθώς ξεκινά η ανακοίνωση εταιρικών μεγεθών β’ τριμήνου, με την προσοχή σαφώς να στρέφεται στις τράπεζες αλλά και στον τεχνολογικό κλάδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.