ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Atalanti Hills»: Βάζει στον τουριστικό χάρτη τη Φθιώτιδα με επένδυση 1,3 δισ.ευρώ

«Atalanti Hills»: Βάζει στον τουριστικό χάρτη τη Φθιώτιδα με επένδυση 1,3 δισ.ευρώ

Η επένδυση αυτή αναμένεται να βάλει στον τουριστικό χάρτη της χώρας μια περιοχή που υστερεί σε σχέση με αναγνωρισιμότητα και υπηρεσίες…

Με την υπογραφή σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού, χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α) «Atalanti Hills» σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα, στην περιοχή «Έξαρχος» του Δήμου Λοκρών του νομού Φθιώτιδας.

Πρόκειται για επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργήσει πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας.

Tο πλάνο της επένδυσης περιλαμβάνει την κατασκευή τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (Nότος, Zέφυρος, Bορράς) συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών. Το θέρετρο βάζει τη Φθιώτιδα στον τουριστικό χάρτη, θα διαθέτει spa, πολιτιστικό χωριό, βοτανικό λόφο, αθλητικές εγκαταστάσεις, χρήσεις αναψυχής και εμπορίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O Nότος θα διαθέτει 1.300 κατοικίες και θα βρίσκεται στο νότιο άκρο της έκτασης που συνορεύει με την Kωπαΐδα. O Zέφυρος είναι το κεντρικό τμήμα του project, όπου θα αναπτυχθούν 955 κατοικίες που θα βρίσκονται σε υπερυψωμένες θέσεις πάνω από το γήπεδο γκολφ, ενώ στον Bορρά θα υπάρχουν 1.321 κατοικίες και θα απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες. Θα διαθέτει δε, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και γήπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.