ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μικρή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στις 760 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Μικρή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στις 760 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Σήμερα ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 760 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,63%…

Ανοδική αντίδραση καταγράφεται την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά το ξεπούλημα της Τετάρτης και συνολική τραπεζική αντίδραση απέναντι στα σενάρια που κυριάρχησαν.

Η δήλωση του επικεφαλής της Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου ότι δεν προκύπτουν κεφαλαιακές συνέπειες στις τράπεζες καθησυχάζει τους επενδυτές, εξ ου και η ανοδική αντίδραση ανακούφισης στην μετοχή.

Όμως, ύστερα από το ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών που ξεκίνησε από τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και συνεχίστηκε με το πόρισμα που υπέσκαψε σκοπίμως την κεφαλαιακή θέση τράπεζας, τώρα επικρατούν ψύχραιμες σκέψεις που υπερβαίνουν την κερδοσκοπική λογική των hedge funds. Μερίδα ξένων επενδυτών, περιμένει μια επίσημη αντίδραση από τον ευρωπαϊκό επόπτη, με βάση τα καινούργια στοιχεία που προέκυψαν από το πόρισμα.

Εάν επιπλέον ο SSM διαβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα προσφύγουν σε αυξήσεις κεφαλαίου πριν από τα stress tests, τότε υπάρχουν επενδυτές οι οποίοι έχουν καταθέσει προτάσεις για σημαντική αγορά ποσοστών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr αμερικανικά funds έχουν καταθέσει πρόταση για εξαγορά ποσοστού κάτω του 5% για μεγάλη ελληνική τράπεζα. Oι απαντήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα έλθουν έως σήμερα το βράδυ και δεν αποκλείεται να αλλάξει δραματικά το σημερινό σκηνικό της απαξίωσης των τραπεζών, σκηνικό που άρχισε να στήνει το ΔΝΤ με τις αναφορές του για τις τράπεζες.

Αντίδραση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 760 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας άνοδο 0,63%. Ράλι ανακούφισης 7,78% στην Τράπεζα Πειραιώς στα 2,89 ευρώ ή 0,144 ευρώ προ του reverse split. Κέρδη 0,55% η Alpha bank στα 1, 83 ευρώ. Κέρδη 1,66% στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,298 ευρώ. Άνοδος 1,71 % η Eurobank στα 0,773 ευρώ. Με πτώση 0,50% η Μπέλα στα 14,05 ευρώ. Πτώση 0,49% ο Μυτιληναίος στα 8,11 ευρώ με 46 χιλ. τεμάχια. Κέρδη 0,77% ο ΟΠΑΠ στα 9,17 ευρώ. Άνοδος 0,39% στα 10,40 ευρώ. Οι συναλλαγές κινούνται στα 5,6 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.