ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Citi: Ενδεχόμενο επέκτασης του μνημονιακού προγράμματος

Citi: Ενδεχόμενο επέκτασης του μνημονιακού προγράμματος

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι τον Αύγουστο του 2018 η ελληνική οικονομία θα οδηγηθεί σε μια καθαρή έξοδο από τα προγράμματα, ωστόσο εκτός από τους ευρωπαίους αξιωματούχους (δηλώσεις Ντομπρόφσκις) και οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν εξαιρετικά φιλόδοξο τον συγκεκριμένο στόχο.

Η Citi σε νέα έκθεσή της για τις παγκόσμιες προοπτικές σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να βελτιώνεται, ωστόσο το 2018 είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ένα νέο, τέταρτο μνημόνιο ή η επέκταση του τρέχοντος πέραν του Αυγούστου.

Η Citi συνδέει μάλιστα την άποψη αυτή όχι μόνο με τον ρυθμό αύξησης του Ελληνικού ΑΕΠ αλλά και με την επιδείνωση που βλέπει στην αγορά ομολόγων.

Συγκεκριμένα προβλέπει ότι η επιδείνωση στην αγορά ομολόγων, θα επηρεάσει τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για καθαρή έξοδο καθώς θα καταστήσει ιδιαίτερα ακριβή την πλήρη πρόσβαση στις αγορές. Συγκεκριμένα εκτιμά ότι οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου θα αυξηθούν από το 6,2% φέτος στο 7,04% το 2018, το 7,63% το 2019, το 8,21% το 2020 και το 8,45% το 2021.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο του 2017, η Citi προχώρησε σε μικρή αναβάθμιση των εκτιμήσεών της, τοποθετώντας την ανάπτυξη στο 0,9% (από 0,7% πριν), ενώ ανοδικά αναθεώρησε και την ανάπτυξη του 2018 στο 1,2% από 1,1% πριν, προβλέψεις οι οποίες ωστόσο παραμένουν πολύ μακριά από την ισχυρή ανάπτυξη που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση για αυτή τη διετία καθώς και από τους στόχους του προγράμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Citi εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα βρεθεί στο 1,3% το 2019, στο 1,4% το 2020 και στο 1,3% το 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.