ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Βουλγαροποίηση» της εθνικής οικονομίας καταδεικνύουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τον ιδιωτικό τομέα

«Βουλγαροποίηση» της εθνικής οικονομίας καταδεικνύουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τον ιδιωτικό τομέα

Απίστευτα είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ, μέσω των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ), για το μήνα Ιανουάριο.

Σύμφωνα με αυτά, ένας στους τρεις μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, με κατά μέσο όρο… μισθό 394,13 ευρώ μηνιαίως.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Καθημερινή», οι 554.679 εργαζόμενοι από τους συνολικά 1.751.949 που δηλώθηκαν από τους εργοδότες, ήτοι το 31,66% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, εργάζονται με μερική απασχόληση. Και λαμβάνουν μέσο μισθό 394,13 ευρώ, με το μέσο ημερομίσθιο να διαμορφώνεται μόλις στα 23,74 ευρώ. Για τους υπόλοιπους που απασχολούνται πλήρως, το μέσο ημερομίσθιο εκτιμάται σε 51,47 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.203,98 ευρώ.

Συνολικά, υποβλήθηκαν ΑΠΔ από 223.683 επιχειρήσεις και 7.212 οικοδομοτεχνικά έργα για 1.751.949 εργαζομένους, αριθμός που, σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, δείχνει ότι οι ασφαλισμένοι μειώθηκαν κατά 5,14% στο σύνολο των επιχειρήσεων. Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 54,19% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων. Επίσης το 22,30% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και το 54,35% έως 39 ετών. Το 73,43% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών και το 16,91% είναι ηλικίας από 50 έως 64 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το σύνολο των ασφαλισμένων, το 23,14% απασχολείται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, το 14,33% στις μεταποιητικές βιομηχανίες και το 13,37% στα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Από όσους έχουν ελληνική υπηκοότητα, το 23,6% απασχολείται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο. Από όσους έχουν υπηκοότητα άλλης χώρας της Ε.Ε., το 23,15% απασχολείται στα ξενοδοχεία και εστιατόρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.