ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Alibaba: «Επιστράτευση» drones και μείωση του χρόνου αναμονής κιβωτίων στο μισό! (φωτό)

Alibaba: «Επιστράτευση» drones και μείωση του χρόνου αναμονής κιβωτίων στο μισό! (φωτό)

Την ευρεία χρήση drones επιστρατεύει ο κινεζικός κολοσσός Alibaba για τη γρηγορότερη παράδοση πακέτων σε νησιά

Τρεις τηλεκατευθυνόμενες ιπτάμενες συσκευές μεταφέροντας έξι κουτιά με φρούτα του πάθους και με συνολικό βάρος περίπου 12 κιλών, πέταξαν από το Πουτιάν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν στο κοντινό νησί Μεϊτζόου στις 31 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι, οι ιπτάμενες συσκευές χρειάστηκαν εννέα λεπτά για να διασχίσουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων. Κάθε drone μπορεί να μεταφέρει βάρος έως επτά κιλά. Οι συσκευές αναπτύχθηκαν από κοινού από την εταιρία διανομής της Alibaba, την Cainiao Network, την πλατφόρμα αγορών Rural Taobao και μια εγχώρια εταιρία τεχνολογίας.

Ο Τζενγκ Τζινμέι, ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος που εδρεύει στο νησί, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες διανομής με drone θα μειώσουν τον χρόνο μεταφοράς στο μισό ενώ θα οδηγήσουν και σε εξοικονόμηση κόστους.

Η Alibaba έχει ετοιμάσει επιπλέον συσκευές ενόψει της «Ημέρας των Εργένηδων» που πέφτει στις 11 Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη ημέρα, που μπορεί να συγκριθεί με τη Μαύρη Παρασκευή στις ΗΠΑ, εξελίχθηκε σε ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας στην Κίνα μετά το 2009 όταν η Alibaba προχώρησε σε μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Alibaba σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον drones για τη διανομή προϊόντων, όπως νωπών τροφίμων και φαρμακευτικών προμηθειών, σε νησιωτικές περιοχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.