
Εντός των προσεχών ημερών και συγκεκριμένα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις για τους νέους συντελεστές ΦΠΑ, αλλά και τα μέτρα ενίσχυσης των ιδιοκτητών ακινήτων που υπέστησαν μείωση εισοδήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ, στον σερβιρισμένο καφέ, καθώς ακόμη και στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Έρχεται βοήθεια σε ιδιοκτήτες ακινήτων
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε για τη μείωση ενοικίου ότι η μείωση κατά 40% θα συνεχιστεί μόνο για επιχειρήσεις που θα βρίσκονται σε αναστολή με κρατική εντολή.
Έκανε ωστόσο γνωστό ότι έρχεται βοήθεια, με φορολογικές παρεμβάσεις, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να πάρουν πίσω ένα κομμάτι χρημάτων από αυτά που έχασαν. Ο κ. Σκυλακάκης άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει επιστροφή φόρου στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Όσον αφορά στον ΦΠΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο για μειωμένο ΦΠΑ 12% στην εστίαση. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, τη μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και αεροπορικά από το 24% στο 13%, σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.
Για τον τουρισμό σημείωσε ότι θα υπάρχει στοχευμένη βοήθεια, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια κανονικοποίηση της οικονομίας από τον Ιούνιο, με μια επανεκκίνηση από τον Σεπτέμβριο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.