Ξαναχτύπησε ο Α.Τσίπρας-«δεν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα». Πάρτι κάνουν στο Μαξίμου...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με πτώση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με πτώση

Με πτώση η οποία εντείνεται από τις εξωτερικές πιέσεις ξεκίνησε η Αθήνα. Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν πτώση πάνω από 1% εξαιτίας της νέας έντασης που δημιουργεί η Κίνα με το ειδικό καθεστώς στο Χόνγκ Κογκ.

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατέθεσε νόμο κατέθεσε για την ασφάλεια επιχειρεί να περιορίσει την αυτονομία του Χόνγκ Κόγκ, ένα καθεστώς που λειτουργεί επί δεκαετίες. Η νέα ένταση έρχεται σε συνέχεια της έντασης μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, μετά απο νομοσχέδιο που θα εφαρμόζει την έξοδο των μετοχών Κινεζικών εταιρειών από τις αμερικανικές αγορές.

Η ελληνική αγορά η οποία συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την αναθεώρηση του Δείκτη Msci σημειώνει πτώση 1,01% με τον Γενικό Δείκτη στις 602,19 μονάδες.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,4 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank χάνει 0,75% στα 0,3027 ευρώ. Πτώση 1,24% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,909 ευρώ. Με πτώση 0,84% η μετοχή της Alpha bank στα 0,4939 ευρώ. Πτώση 2,88% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,9906. Με πτώση 0,94% ο ΟΠΑΠ στα 7,90 ευρώ. Απώλειες 1,79% και ο ΟΤΕ στα 12,07 ευρώ . Με πτώση 1,93% ο Μυτιληναίος στα 6,86 ευρώ. Με άνοδο 0,79% η Aegean στα 4,465 ευρώ. Με πτώση 1,93% η Motor Oil στα 13,73 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.