Πόνος άπονος....

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με πτώση 0,20%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με πτώση 0,20%

Μικρή υποχώρηση κατέγραψε η το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση με 0,20%. Η εβδομάδα στη χρηματιστηριακή αγορά ολοκληρώθηκε με κέρδη 14,91%.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Viohalco , της Τιτάν και της Aegean Airlines, ενώ πιέστηκαν οι τίτλοι της Motor Oil, της Jumbo, της Πειραιώς και της Εθνικής.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 655,68 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,20%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 660,01 μονάδες (+0,46%) και κατώτερη τιμή στις 653,54 μονάδες (-0,52%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 11,49%, από τις αρχές Νοεμβρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 15,13%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 28,47%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 45,30 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 29.577.317 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,30%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Viohalco (+10,53%), της Τιτάν (+3,47%), της Aegean Airlines (+2,83%) και της Σαράντης (+1,69%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (-4,15%), της Jumbo (-4,15%), της Πειραιώς (-3,37%), και της Εθνικής (-2,80%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+9,46%) και της Υγείας (+2,43%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-3,62%) και του Πετρελαίου (-3,60%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 8.537.304 και 5.884.442 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 9,252 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 3,344 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 71 μετοχές, 37 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.