Τέτοια «μαυρίλα» που σκεπάζει τη χώρα ούτε στα Τέμπη...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με άνοδο 1,64%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με άνοδο 1,64%

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση του 2021, εν μέσω ανοδικής κίνησης στις ευρωπαϊκές αγορές, με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα αντίστασης των 820 μονάδων.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι τίτλοι της Eurobank, της Τιτάν, των ΕΛΠΕ και της Μυτιληναίος, ενώ πιέστηκαν οι μετοχές της Πειραιώς και της Ελλάκτωρ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 822,22 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,64%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 824,33 μονάδες (+1,90%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 75,90 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 38.938.709 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,57%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,95%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+4,91%), της Τιτάν (+4,80%), των ΕΛΠΕ (+4,26%), της Μυτιληναίος (+4,12%) και της Lamda Development (+3,38%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,54%), της Ελλάκτωρ (-2,49%) και της Jumbo (-1,07%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,54%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (+3,43%) και των Πρώτων Υλών (-0,97%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (-3,68%) και των Πρώτων Υλών (-0,97%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 9.032.514 και 7.314.690 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 7,133 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 7,061 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 83 μετοχές, 38 πτωτικά και 25 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βιοτέρ +19,75% και SATO +17,95%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΝΕΚ (πο) -19,00% και Ίλυδα -6,12%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.