ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Μέχρι την Παρασκευή οι δηλώσεις εισοδήματος αποβιωσάντων για το 2019

Μέχρι την Παρασκευή οι δηλώσεις εισοδήματος αποβιωσάντων για το 2019

Οι κληρονόμοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος του αποβιώσαντος, υποβάλλεται από έναν εκ των κληρονόμων, χειρόγραφα (αυτοπροσώπως στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή αποστολή με συστημένο φάκελο μέσω ΕΛΤΑ) και θα πρέπει να προσκομίζονται και να συνυποβάλλονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα εισοδήματα που απέκτησε ο φορολογούμενος που απεβίωσε, καθώς και τα δικαιολογητικά των δαπανών του, μέχρι την ημερομηνία θανάτου.

Κατόπιν η αρμόδια εφορία προχωρά στην εκκαθάριση και θα αποστείλει την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) στη διεύθυνση του κληρονόμου.

Να θυμίσουμε ότι πλέον ο θάνατος δηλώνεται αυτόματα στο μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., από το Μητρώο Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών μέσω διασύνδεσης με το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κληρονόμοι βέβαια πριν την υποβολή της δήλωσης θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους, στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., υποβάλλοντας σχετικά έγγραφα (Ληξιαρχική πράξη θανάτου, Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης ή δημοσιευμένη διαθήκη, δήλωση σχέσεων φορολογουμένου-έντυπο Μ7).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.