ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Voucher 200 ευρώ: Αυτή είναι η διαφορά για εξαρτώμενα & ωφελούμενα τέκνα – Τα κριτήρια

Στις 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους

Voucher 200 ευρώ: Αυτή είναι η διαφορά για εξαρτώμενα & ωφελούμενα τέκνα – Τα κριτήρια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση σχετικά με τα voucher 200 ευρώ για αγορά laptop και tablet, με τους προμηθευτές να καταθέτουν αιτήσεις για να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί πως στις 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις από τις 5 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου για τους εν δυνάμει δικαιούχους των voucher 200 ευρώ για αγορά laptop και tablet ενώ θα υπάρχει και Β’ Κύκλος του προγράμματος με αιτήσεις από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, έως την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος (30 Ιουλίου 2021).

​Παράλληλα επισημαίνεται ότι ο δεύτερος κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.

Για τους σκοπούς του παρόντος Προγράμματος, ως εξαρτώμενα θα θεωρούνται:

  • όλα τα παιδιά οικογενειών από 0 έως 18 ετών ανεξαρτήτως φοίτησης,
  • τα παιδιά 19-24 ετών που φοιτούν στην κατάλληλη εκπαιδευτική βαθμίδα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό,
  • καθώς και τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Ποια είναι η διαφορά εξαρτώμενων και ωφελούμενων τέκνων;

Εξαρτώμενα είναι τα τέκνα που είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω άλλων συνθηκών εξαρτώνται οικονομικά από τους γονείς και εντάσσονται στην ίδια οικογένεια.

Ωφελούμενα είναι το υποσύνολο των εξαρτώμενων τέκνων που σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες και δομές εκπαίδευσης (βλ. Κριτήρια Επιλεξιμότητας) και που θα λάβουν voucher για την απόκτηση εξοπλισμού μέσω του Προγράμματος ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ.

Για παράδειγμα, εξαρτώμενο τέκνο λογίζεται ένας νέος 22 ετών που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ο συγκεκριμένος νέος προστίθεται στην οικογένεια για τον υπολογισμό του ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος. Όμως δεν μπορεί να είναι ωφελούμενος του Προγράμματος ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ.

Το ίδιο ισχύει για ένα βρέφος 1 έτους ή ένα παιδί 17 ετών που έχει σταματήσει το σχολείο.

Τα κριτήρια

Οι Δικαιούχοι του voucher θα πρέπει να καλύπτουν σωρευτικά τα ακόλουθα τρία κριτήρια:

Κριτήριο 1: Οικογένειες με εξαρτώμενα παιδία ή παιδιά υπό επιτροπεία

Κριτήριο 2: Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως 6.000€

Κριτήριο 3: Κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά (ή παιδιά υπό επιτροπεία) ηλικίας από 4ων έως 24ων ετών να φοιτούν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.