ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πόθεν έσχες: Δείτε ποιες είναι οι διαθέσιμες ημερομηνίες για τροποποιήσεις στις καταστάσεις υπόχρεων

Οι κυρώσεις στο ενδεχόμενο μη κατάθεσης Πόθεν Έσχες

Πόθεν έσχες: Δείτε ποιες είναι οι διαθέσιμες ημερομηνίες για τροποποιήσεις στις καταστάσεις υπόχρεων

Η πλατφόρμα του Πόθεν Έσχες, θα είναι διαθέσιμη συγκεκριμένες ημερομηνίες, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν οι τροποποιήσεις στις καταστάσεις υπόχρεων.

​Ειδικότερα, οι καταστάσεις των υπόχρεων για το Πόθεν Έσχες του 2021 θα είναι διαθέσιμες για τροποποιήσεις στην πλατφόρμα στις εξής ημερομηνίες μέσα στον μήνα: 7 Απριλίου, 14 Απριλίου, 21 Απριλίου και 28 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την 31η Μαρτίου και σε περίπτωση καθυστέρησης υποβολής έως και 30 μέρες η δήλωση του Πόθεν Έσχες γίνεται δεκτή μόνο αφού καταβληθεί ηλεκτρονικό παράβολο 200 ευρώ.

Για καθυστέρηση άνω των 30 ημερών, η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται δεκτή μετά την καταβολή ηλεκτρονικού παράβολου 800 ευρώ.

Οι κυρώσεις στο ενδεχόμενο μη κατάθεσης Πόθεν Έσχες

Όσοι δεν υποβάλουν δήλωση μετά την πάροδο 60 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας ή υποβάλουν δήλωση ελλιπή ή ανακριβή, η ποινή μπορεί να είναι φυλάκιση και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, ανακριβείς μπορεί να θεωρηθούν και δηλώσεις που περιλαμβάνουν στοιχεία ή επαύξηση των στοιχείων που δεν δικαιολογείται από τα νομίμως αποκτηθέντα εισοδήματα.

Εάν ο υπόχρεος έχει στόχο την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου αξίας άνω των 30.000 ευρώ, τότε θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 500.000 ευρώ.

Επίσης, όσοι καλούνται για έλεγχο και δεν ανταποκρίνονται κινδυνεύουν με πρόστιμο από 50 έως 300 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, ποινικές ευθύνες αντιμετωπίζουν και οι σύζυγοι που παραλείπουν να καταθέσουν Πόθεν Έσχες. Ο έλεγχος των στοιχείων της δήλωσης γίνεται σε διάστημα πέντε ετών από τη λήξη του έτους υποβολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.