Πρέπει να κλείσουν την μπίζνα των 3 δισ. εξ ου και η απόφαση για το αρχείο. Οι λεπτομέρειες αύριο...

Βαρβάκειος: Αρκετός ο κόσμος παρά τις «τσιμπημένες» τιμές

Oι αυξημένες εξαγωγές μείωσαν τις διαθέσιμες ποσότητες ελληνικών κρεάτων

Βαρβάκειος: Αρκετός ο κόσμος παρά τις «τσιμπημένες» τιμές

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η κίνηση στην αγορά με τους καταναλωτές να σπεύδουν από νωρίς το πρωί να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Φέτος οι τιμές για τον οβελία κινήθηκαν σε επίπεδα από λίγο έως πολύ υψηλότερα αναλόγως της τιμής στην οποία προμηθεύτηκαν οι καταστηματάρχες και της δυνατότητάς τους να διαμορφώσουν όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές για τους πελάτες τους.

Οι αυξημένες εξαγωγές που έγιναν για το Καθολικό Πάσχα μείωσαν τις διαθέσιμες ποσότητες ελληνικών αμνοεριφίων με αποτέλεσμα οι τιμές για τα ντόπια αρνιά και κατσίκια να κινηθούν ανοδικά.

Στη Βαρβάκειο Αγορά, στο κέντρο της Αθήνας, όλες αυτές τις μέρες οι πωλήσεις είναι αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι κατά 20%-25%, όπως είπε ο πρόεδρος της αγοράς Ανδρέας Νιώτης και αυτό παρά το γεγονός ότι οι τιμές είναι υψηλότερες. Οι τιμές αυτές διαμορφώνονται από 6,9 μέχρι 10 ευρώ το κιλό, με την πλειοψηφία στα 8,9 ευρώ το κιλό.

Έφτασε στα 7,5 ευρώ στον παραγωγό

Οι τιμές παραγωγού κυμάνθηκαν για μεγάλο διάστημα μεταξύ 6,5 και 6,8 ευρώ το κιλό, ενώ μέσα στη Μ. Εβδομάδα έφτασαν στα 7 ευρώ το κιλό για το αρνί και 7,5 ευρώ για το κατσίκι, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιάννης Γκουρομπίνος. Ο ίδιος σημείωσε ότι φέτος είναι μια χρονιά που οι τιμές στις οποίες πούλησαν το προϊόν τους αφήνει ικανοποιημένους τους κτηνοτρόφους, σε σχέση με το κόστος εκτροφής.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.