ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ακόμα και ο Ε.Μακρόν μιλά για το μεγάλο αμερικανικό χρέος – Οι BRICS απομακρύνονται από το δολάριο

Το χρέος των 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εάν σκάσει θα βλάψει όσες χώρες διατηρούν το δολάριο ΗΠΑ

Ακόμα και ο Ε.Μακρόν μιλά για το μεγάλο αμερικανικό χρέος – Οι BRICS απομακρύνονται από το δολάριο

Οι ΗΠΑ εκτυπώνουν τρισεκατομμύρια δολάρια και διοχετεύουν σε όλο τον κόσμο εντείνοντας τις πληθωριστικές τάσεις σε τρίτες χώρες.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες και τα κράτη μέλη των BRICS αναλαμβάνουν έτσι τον κίνδυνο του αμερικανικού χρέους και χρηματοδοτούν το έλλειμμα των ΗΠΑ διατηρώντας το δολάριο στα αποθεματικά τους.

Εάν άλλα κράτη σταματήσουν να συσσωρεύουν το δολάριο, το νόμισμα θα επιστρέψει στην Αμερική οδηγώντας σε εκτίναξη του πληθωρισμού λόγω υπερβάλλουσας νομισματικής προσφοράς και σε απομείωση της αξίας του.

Ενώ οι BRICS περιορίζουν την πρόσληψη δολαρίου στα αποθέματά τους, ακόμη και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ ακολουθούν τώρα σιγά σιγά τα βήματά τους.

Το κύριο μέλημα των συμμάχων των ΗΠΑ είναι το διαρκώς αυξανόμενο βουνό χρέους 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Το χρέος των 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εάν σκάσει θα βλάψει μόνο άλλες χώρες που διατηρούν το δολάριο ΗΠΑ στις κεντρικές τους τράπεζες.

Μετά τα BRICS, η σύμμαχος των ΗΠΑ, η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που εκφράζει την ανησυχία της για το ανεξέλεγκτο χρέος του δολαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron μίλησε με αιχμηρή γλώσσα επικρίνοντας τον ρόλο του δολαρίου ΗΠΑ στον έλεγχο άλλων χωρών.
Προειδοποίησε ότι η αύξηση του δολαρίου στις Κεντρικές Τράπεζες θα μπορούσε να ωθήσει την ευρωπαϊκή οικονομία σε μια καθοδική περιδίνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.