ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανακοίνωση από το ίδιο το ΔΝΤ: «Ανάπτυξη θα καταγράψει η ρωσική οικονομία» – WSJ: «Δεν την αγγίζουν οι κυρώσεις»

«Στροφή στις Ανατολικές χώρες»

Ανακοίνωση από το ίδιο το ΔΝΤ: «Ανάπτυξη θα καταγράψει η ρωσική οικονομία» – WSJ: «Δεν την αγγίζουν οι κυρώσεις»

Η ρωσική οικονομία έχει δείξει την αντοχή της απέναντι στις κυρώσεις της Δύσης και μάλιστα πλέον δεν μπορούν να την αγγίξουν ακόμα και αν συνεχίζουν να επιβάλουν νέες καθώς όχι απλώς έχει θωρακιστεί αλλά και έχει επιλύσει κάθε ζήτημα που αρχικά είχε δημιουργηθεί.

Μάλιστα το ΔΝΤ το ίδιο ανακοίνωσε ότι η ρωσική οικονομία θα δει ανάπτυξη στο 1,5% για το 2023.

Μάλιστα η “Wall Street Journal” δήλωσε ότι η σταθερότητα της ρωσικής οικονομία είναι αποτέλεσμα της μοναδικής ενίσχυσης από την κυβέρνηση, την τεράστια ανάπτυξη του στρατιωτικό-οικονομικού συμπλέγματος αλλά ειδικότερα με την μετατόπιση του διεθνούς εμπορίου στην Ανατολή και ιδιαίτερα σε Ινδία και Κίνα.

Το πώς η Ρωσία κατάφερε να αποφύγει την κατάρρευση και να επιτύχει μάλιστα ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του έτους, παρά τον οικονομικό αποκλεισμό από τη Δύση, θα αποτελέσει μελλοντικό παράδειγμα για τους αναλυτές που θα αποφανθούν για το πότε οι κυρώσεις έχουν νόημα ως εργαλείο πολιτικής προσθέτει το δημοσίευμα.

Ο Nicholas Mulder, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Cornell με ειδίκευση στις κυρώσεις, στον οποίο αναφέρεται η δημοσίευση, πιστεύει ότι η προσπάθεια της Δύσης να επιβάλει κυρώσεις σε μια τόσο μεγάλη χώρα όπως η Ρωσία μπορεί να είναι ένα διδακτικό παράδειγμα μακροπρόθεσμα.

«Το μέγεθος της Ρωσίας προστατεύει τη χώρα από την αποκοπή από την παγκόσμια οικονομία». Παραμένει η κύρια πηγή πρώτων υλών για τις προηγμένες οικονομίες, και για τις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και ο σημαντικότερος προμηθευτής τροφίμων και λιπασμάτων», γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη στον Μόλντερ.

Ο ειδικός πιστεύει ότι η «γρήγορη στροφή» της Μόσχας προς την Ασία ως εμπορικό εταίρο θα μπορούσε να είναι επωφελής για τη Ρωσία.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει την πίεση των κυρώσεων που η Δύση άρχισε να επιβάλλει στη Ρωσία πριν από αρκετά χρόνια και που συνεχίζει να μεγαλώνει. Η Μόσχα σημείωσε ότι η Δύση δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί την αποτυχία των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν ακουστεί επανειλημμένα από τις δυτικές χώρες οι απόψεις ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις είναι αναποτελεσματικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.