ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Άνοιξαν» οι αιτήσεις για επιπλέον 6.500 θέσεις για μακροχρόνια άνεργους 

Σκοπός του προγράμματος, η πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης

«Άνοιξαν» οι αιτήσεις για επιπλέον 6.500 θέσεις για μακροχρόνια άνεργους 

Από σήμερα, ξεκινούν οι αιτήσεις για τις επιπλέον 6.500 θέσεις του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη μακροχρόνια (12+ μήνες) ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα των 10.000 θέσεων ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2017, αλλά, μέχρι τον Ιούλιο του 2020, η κάλυψη ήταν αρκετά χαμηλή, καθώς οι προσλήψεις δεν ξεπερνούσαν τις 1.500.

Το πρόγραμμα ενισχύθηκε και βελτιώθηκε τον Ιούλιο του 2022 και, έκτοτε, καλύφθηκε το σύνολο των 8.500 θέσεων.

Με την αύξηση των 6.500 θέσεων, το βελτιωμένο πρόγραμμα θα έχει προσφέρει συνολικά 15.000 θέσεις εργασίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.