Απίστευτοι οι Αμερικανοί: Συνεχίζουν να εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο μέσω… Ινδίας

«Είναι αδύνατο να αποβάλεις ολοκληρωτικά τα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα από την παγκόσμια αγορά»

Απίστευτοι οι Αμερικανοί: Συνεχίζουν να εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο μέσω… Ινδίας

Σε ένα μνημείο υποκρισίας οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προμηθεύονται το φθηνό ρωσικό πετρέλαιο για την δική τους αγορά μέσω της… Ινδίας.

Συμφωνείτε με την απόσυρση των τεθωρακισμένων ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 από τα νησιά του Αιγαίου και την εκχώρησή τους στην Ουκρανία;

  • Ναι (8%, 2.122 Votes)
  • Ίσως ναι (2%, 458 Votes)
  • Όχι (88%, 24.134 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 302 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 270 Votes)

Σύνολο ψήφων: 27.286

Loading ... Loading ...

Και την ίδια ώρα που ο Τ.Μπάιντεν και η ΕΕ ζητούν την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο με την κυβέρνηση Κ.Μητοτάκη να τάσσεται υπέρ της επιβολής του εμπάργκο και τον κόσμο να μην μπορεί να βάλει βενζίνη να πάει στην δουελειά του, οι Αμερικανοί συνεχίζουν κανονικά να απολαμβάνουν του φθηνού καυσίμου!

Ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα εξακολουθούν να φτάνουν στην αμερικανική αγορά, όπως γράφει η Wall Street Journal: οι έμποροι αναμιγνύουν το αργό των Ουραλίων με άλλου τύπου «μαύρο χρυσό» και στη συνέχεια το διυλίζουν, «εξαφανίζοντας» την χώρα προέλευσής του ώστε να αποκομίσουν πολύ μεγάλα κέρδη  από το γεγονός ότι η βενζίνη στις ΗΠΑ, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο,  έχει ξεπεράσει τα 5 δολάρια το γαλόνι σε αρκετές Πολιτείες.

Μάλιστα, το CNN ανέφερε την Τετάρτη ότι  το κόστος του «γεμίσματος» του ρεζερβουάρ έχει ανεβεί 32% τους μήνες του πολέμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βενζίνη τέτοιου τύπου πωλήθηκε τον περασμένο μήνα σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ – μεταξύ αυτών στο Νιου Τζέρσεϋ και τη Νέα Υόρκη.

Κατά πάσα πιθανότητα, η διύλιση γίνεται στην Ινδία, η οποία αγοράζει… μετά μανίας ρωσικό πετρέλαιο με μεγάλη έκπτωση , που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 50 δολάρια το βαρέλι, καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Wall Street Journal γράφει για το ινδικό διυλιστήριο Reliance Industries που αγοράζει τώρα … επταπλάσιες ποσότητες ρωσικού αργού σε σχέση με την περίοδο προ του πολέμου!

Όπως είναι γνωστό, η Ινδία επωφελείται από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ – και αγοράζει πλέον 800.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ πριν από τον πόλεμο η ποσότητα ήταν μόλις 30.000 βαρέλια την ημέρα.

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, όπως και πετρελαϊκών προϊόντων (βενζίνη, ντίζελ) από τον Μάρτιο, λίγο μετά από την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ενώ την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να απαγορεύσει επίσης τις ρωσικές πετρελαϊκές εισαγωγές, όπως και την ασφάλιση των φορτίων ρωσικού πετρελαίου, εξέλιξη που πυροδότησε νέα άνοδο στις τιμές της ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι αδύνατο να αποβάλεις ολοκληρωτικά τα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα από την παγκόσμια αγορά», λέει ο Ματ Σμιθ, κορυφαίος αναλυτής της Kpler, στο Insider. «Αν η Ινδία παίρνει ρωσικό αργό, το αναμιγνύει και μετά διυλίζει βενζίνη ή ντίζελ, είναι αδύνατον να διαχωριστεί αυτό που προέρχεται από τη Ρωσία. Με αυτή την έννοια, κάθε ποσότητα βενζίνης από την Ινδία, θα μπορούσε να προέρχεται από ρωσικό πετρέλαιο». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.