ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δείτε πότε και πώς θα πάρετε επιδότηση έως 1.000 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα

Το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» με οδηγό το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Δείτε πότε και πώς θα πάρετε επιδότηση έως 1.000 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, αποκάλυψε πως το πρώτο τρίμηνο του 2023, θα «τρέξει» νέο πρόγραμμα αγοράς αγοράς ηλιακού θερμοσίφωνα.

«Επεξεργαζόμαστε τον οδηγό για ένα πρόγραμμα που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θεωρούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια πλατφόρμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Σκρέκας.

Μία από τις παραμέτρους που θα οριστικοποιηθεί έως τότε είναι το ακριβές ύψος της επιδότησης – το οποίο και πάλι θα είναι κλιμακούμενο, ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης στα νοικοκυριά με το μικρότερο εισόδημα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, το κονδύλι έχει υπερδιπλασιαστεί γεγονός που σημαίνει οτι θα αυξηθούν και οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» με οδηγό το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα επιδοτήσει την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς, με το μέσο κόστος αγοράς τους να κυμαίνεται στα 800 με 1000 ευρώ.

Μέχρι τώρα υπήρχαν πληροφορίες ότι το πρόγραμμα αυτό θα αφορούσε στην αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος αλλά και της αγοράς νέων ηλιακών. Ωστόσο μ διευκρινίσεις που παραχώρησε ο κ. Σκρέκας για το πρόγραμμα είναι ότι αυτό θα αφορά μόνο την αντικατάσταση ενός ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα.

Επίσης προβλέπεται πως το μέσο κόστος αγοράς τους θα είναι από 800 έως και 1.000 ευρώ, ενώ έως το τέλος του έτους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν και εφόσον, επιβεβαιωθεί το σενάριο ότι το πρόγραμμα θα «τρέξει» με συγκεκριμένα κριτήρια -εισοδηματικά και κοινωνικά- ξανά, όπως με εκείνο της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία αίτησης σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.