ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Τα Lidl ζητούν συγγνώμη για την αφαίρεση του σταυρού – Διεθνής κατακραυγή (φωτό)

Τα Lidl ζητούν συγγνώμη για την αφαίρεση του σταυρού – Διεθνής κατακραυγή (φωτό)

Τα Lidl ζητούν συγγνώμη για την αφαίρεση του σταυρού από εκκλησίες της Σαντορίνης μετά από μοντάζ σε συσκευασίες ελληνικών προϊόντων.

Μια συγγνώμη όμως που ήρθε κατόπιν της διεθνούς κατακραυγής αφού η εταιρεία προσπάθησε αρχικά να δικαιολογηθεί και στη συνέχεια έδειξε μεταμέλεια.

To γεγονός πάντως προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο για το πρωτοφανές αυτό γεγονός.

Κριτική έγινε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο διότι η γερμανική αλυσίδα δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες. Μεταξύ άλλων αντέδρασε και ο καρδινάλιος Ντόινικ Ντούλα της Πράγας. Σε επιστολή του χαρακτήρισε την ενέργεια «χωρίς προηγούμενο» και εξέφρασε τη «συμπάθειά του προς την Ελλάδα», όπως αναφέρει στην επιστολή του προς την ελληνική πρεσβεία στην Πράγα, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Είναι μέρος της εμπορικής πολιτικής μας να είμαστε ουδέτεροι από θρησκευτικής και πολιτικής απόψεως», δικαιολογήθηκε αρχικά η διεθνής αλυσίδα σουπερμάρκετ, έπειτα από τις πρώτες κριτικές στο Βέλγιο. Εν τω μεταξύ, μετά την αυξανόμενη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Lidl ζήτησε συγγνώμη: «Σαφώς και πρόκεται για ένα λάθος. Λυπούμαστε γι αυτό. Αντιλαμβανόμαστε όμως τον θυμό σας κα ζητούμε συγγνώμη» αναφέρει η ανάρτηση της εταιρείας στο facebook της Αυστρίας και ο Ελεύθερος Τύπος

To pronews.gr από την αρχή είχε θίξει το ζήτημα όταν η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl αποφάσισε να… αφαιρέσει τους σταυρούς πάνω από εκκλησία της Σαντορίνης από φωτογραφία!

«Είμαι σοκαρισμένος που είδα τα Lidl που πωλούν ελληνικά προϊόντα να προσπαθούν να σβήσουν μέρος του ελληνικού τοπίου και πολιτισμού» έγραψε πελάτης του καταστήματος, ονόματι Αντουάν, απευθυνόμενος στο δίκτυο RTL που ανέδειξε και το θέμα.

Mάλιστα, επισύναψε και τις φωτογραφίες από τη συσκευασία που αγόρασε από το Βέλγιο και του προκάλεσε έντονη δυσφορία και ενόχληση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς στα Lidl προς χάρην της πολιτικής «μην προσβάλλουμε μουσουλμάνους» επεδίωξαν να κρύψουν το σύμβολο του Σταυρού στις φωτογραφίες στο Βέλγιο, μια χώρα που κατοικείται πλέον από εκατομμύρια μουσουλμάνους απόγονους μεταναστών. Δεν είναι όμως έτσι. Όπως δεν κρύβουν αυτοί την πίστη τους, έτσι δεν πρέπει να την κρύβουν και οι Ευρωπαίοι και ειδικά όταν βρίσκονται στις δικές τους χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.