ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Reuters: Ο Mαδούρο θέλει «πίσω» τον χρυσό από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας

Reuters: Ο Mαδούρο θέλει «πίσω» τον χρυσό από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας

Η Βενεζουέλα επιδιώκει να «επαναπατρίσει» περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω φόβων ότι θα χαθούν από τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην χώρα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Η είδηση αυτή έρχεται αφότου την περασμένη εβδομάδα,ο Ντόναλντ Τραμπ «υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που προβλέπει την επιβολή νέων σκληρών κυρώσεων» σε βάρος του Καράκας. Όπως είχε εξηγήσει ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζόν Μπόλτον «Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν τα δίκτυα που παρεμβαίνουν στους διεφθαρμένους οικονομικούς τομείς» και κυρίως, άμεσα, στον τομέα του χρυσού. Κανένας Αμερικανός δεν θα μπορεί πλέον να έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα σε αυτόν τον τομέα, «τον οποίο χρησιμοποιεί το καθεστώς για να χρηματοδοτήσει τις παράνομες δραστηριότητές του, να γεμίσει τα ταμεία του και να παράσχει στήριξη σε εγκληματικές οργανώσεις».

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2018, ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο έχει αποσύρει χρυσό και από την Ελβετία με προορισμό την Τουρκία. Σύμφωνα με το Reuters από το φετινό Ιανουάριο μέχρι το Μάιο στα τουρκικά διυλιστήρια έχει φτάσει από το Καράκας χρυσός αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Το περίεργο είναι όμως ότι δεν έχουν καταγραφεί οι αντίστοιχες εξαγωγές χρυσού προς την Βενεζουέλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι στατιστικές της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας δείχνουν ότι η κατοχή χρυσού της τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους είχε μειωθεί σε 160 τόνους από 364 τόνους το 2014, καθώς ορισμένες συμφωνίες ανταλλαγής έληξαν χωρίς τη Βενεζουέλα να επιστρέψει τα κεφάλαια – αφήνοντας το χρυσό στα χέρια των τραπεζών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.