Παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις η ΕΕ: Σχέδιο για την πραγματοποίηση εμπορικών συλλόγων με το Ιράν

Παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις η ΕΕ: Σχέδιο  για την  πραγματοποίηση εμπορικών συλλόγων με το Ιράν

Βρήκε τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει το εμπόριο με το Ιράν, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Ειδικό «κανάλι» της ΕΕ που θα υπερβεί τις κυρώσεις των ΗΠΑ, αναμένεται να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.

Ένας ειδικός δίαυλος εμπορίου, θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν, κάτι που έρχεται ως αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ των χωρών που υπέγραψαν την πυρηνική συμφωνία που διέλυσαν οι ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Μαΐου, ένα χρόνο μετά την έξοδο από τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, η Τεχεράνη ανέστειλε εν μέρει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της JCPOA.

Την ίδια ημέρα, το Ιράν έδωσε στους άλλους υπογράφοντες στην συνθήκη – την Κίνα, την ΕΕ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο – ένα τελεσίγραφο, όπου και ανακοίνωνε πως θα ανέστειλε τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την συμφωνία σε 60 ημέρες, εάν δεν κάλυπταν την Τεχεράνη από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.