ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: Εκτινάχθηκε η οικονομία μετά το Brexit! – Στα ύψη η εμπιστοσύνη των πολιτών

Βρετανία: Εκτινάχθηκε η οικονομία μετά το Brexit! – Στα ύψη η εμπιστοσύνη των πολιτών

Σε ιστορικό υψηλό διαμορφώνεται η εμπιστοσύνη των Βρετανών για τα οικονομικά τους τον Φεβρουάριο, σε μια τελευταία ένδειξη ανάκαμψης της εμπιστοσύνης μετά από την καθοριστική εκλογική νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές του Δεκεμβρίου και την έξοδο της χώρας από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, διαψεύδοντας όλους όσους προέβλεπαν «σεισμό, λιμό και καταποντισμό» για την Βρετανία αν έβγαινε από την ΕΕ

Ο δείκτης οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών της Markit διαμορφώθηκε στις 47,6 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 44,6 μονάδες τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει βρεθεί ο δείκτης εδώ και 11 χρόνια, όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη έρευνα.

«Το τελευταίο μας report σηματοδοτεί έναν αριθμό εξελίξεων που θα πρέπει να βοηθήσει να οικοδομηθεί αισιοδοξία αναφορικά με τις άμεσες οικονομικές προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.

Η ΒοΕ τον προηγούμενο μήνα αποφάσισε να μη μειώσει τα επιτόκια διότι εντόπισε ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας, μετά από μια επιβράδυνση στα τέλη του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, η έρευνα της Markit έδειξε ότι τα νοικοκυριά ανέμεναν περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού και ανάκαμψη στις τιμές κατοικιών, ενώ υποχώρησαν οι ανησυχίες για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.