Πόσα έχασαν οι πλούσιοι του πλανήτη σε μια μέρα λόγω κορωνοϊού; – Μεγάλη «βουτιά» για τα διεθνή χρηματιστήρια

Πόσα έχασαν οι πλούσιοι του πλανήτη σε μια μέρα λόγω κορωνοϊού; – Μεγάλη «βουτιά» για τα διεθνή χρηματιστήρια

Η μεγαλύτερη «βουτιά» που πραγματοποίησαν τα διεθνή χρηματιστήρια λόγω του κορωνοϊού στοίχισε στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη 139 δισ. δολαρίων σε μια μέρα.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού εκτός Κίνας και οι επτά θάνατοι στην Ιταλία πυροδότησαν φόβους στους επενδυτές ότι η επιδημία θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Το χάος στα χρηματιστήρια είχε ως αποτέλεσμα να συρρικνωθούν οι περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη με τον πρόεδρο της Amazon Τζεφ Μπέζος να χάνει πάνω από 4,8 δισ. δολάρια. Ο Γάλλος μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό της LVMH έχασε αντίστοιχο ποσό, ο Διευθύνων Σύμβουλος τoυ ομίλου Inditex, Αρμάνσιο Ορτέγκα έχασε 4 δισ. δολάρια, ενώ οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα έχασαν τουλάχιστον 2,3 δισ. δολάρια έκαστος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεγάλες εταιρείες, όπως ο κολοσσός της τεχνολογίας έχουν προειδοποιήσει ότι η επιδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να επηρεάσει τις αλυσίδες τροφοδοσίας τους και να προκαλέσει έλλειψη σε προϊόντα τους που διατίθενται στην αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.