ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΔΝΤ: Ανακοίνωσε νέο τριετές πλαίσιο διμερών συμφωνιών δανεισμού

ΔΝΤ: Ανακοίνωσε νέο τριετές πλαίσιο διμερών συμφωνιών δανεισμού

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκρίθηκε νέο τριετές πλαίσιο διμερών συμφωνιών δανεισμού, συγκεκριμένα οι συμφωνίες δανεισμού επεκτείνονται έως και το τέλος του 2023.

Το ΔΝΤ θέλει να διασφαλίσει ότι η πλήρης δυνατότητά του χορήγησης δανείων, ύψους 1 τρισ. δολαρίων, θα διατηρηθεί καθώς οι χώρες – μέλη του αντιμετωπίζουν πιέσεις από την έξαρση του κορωνοϊού.

Το νέο πλαίσιο είναι σε γενικές γραμμές το ίδιο με αυτό που καθιερώθηκε το 2016 για συμφωνίες που επιτρέπουν σε πλουσιότερες χώρες – μέλη του Ταμείου να δανείζουν απευθείας χώρες που έχουν ανάγκες και επεκτείνει τις διμερείς συμφωνίες δανεισμού από τον Δεκέμβριο του 2020 έως το τέλος του 2023 με δυνατότητα μίας παράτασης ενός έτους έως το τέλος του 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει για τον αντίκτυπο της πανδημίας, χαρακτηρίζοντάς τον «αρκετά σοβαρό», προσθέτοντας ότι η οικονομία θα αντιμετωπίσει το τρέχον σοκ. Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, Μάρτιν Μίλεϊσεν, αναφέρει ότι ο κύριος στόχος για τις κυβερνήσεις θα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19 κατά τρόπο που θα προσφέρει εμπιστοσύνη ότι το οικονομικό σοκ θα είναι προσωρινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.